Junioriturnaus päättyi väkivaltaisuuksiin Vantaalla - mopo karkasi venäläisvalmentajien käsistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Käsipallo
Käsipalloseura Atlaksen Myyrmäessä järjestämä junioriturnaus päättyi sunnuntaina ikävissä tunnelmissa.
Sunnuntain mitalipelit Atlaksen järjestämässä junioriturnauksessa äityivät kuumiksi.

B-poikien välierä helsinkiläisen Dickenin ja pietarilaisen Primorskaja-urheilukoulun välillä päättyi venäläispelaajien nyrkiniskuihin. Myös C-ikäisten poikien pronssiottelu Atlaksen ja Primorskajan välillä meni loppuhetkillä rajuksi. Primorskaja hävisi molemmat ottelut.

Yle Urheilun mukaan Primorskajan johtoporras herätti myös huomiota runsaalla alkoholinkäytöllään.

Ylilyönnit johtivat päätökseen estää Primorskajan osallistuminen ensi vuoden turnaukseen. Atlaksen manageri ja turnauksen päällikkö Mika Laaksonen kertoi Ilta-Sanomille, että seura ei ole koskaan aiemmin joutunut estämään kenenkään osallistumista turnaukseen.

Laaksonen näki ylilyöntien johtuneen lähinnä Primorskajan B- ja C-poikien valmentajista.

- He olivat ehdottomasti voimakkain tekijä tässä ja suhtautuivat peleihin väärällä tavalla. Sen ikäiset pojat tekevät helposti mitä tahansa valmentajat käskevät, Laaksonen näki.

Valmentajien oltiin kuultu ohjanneen pelaajiaan erityisen aggressiivisesti otteluiden loppuhetkillä. Laaksonen uskoo, että taustalla oli urheilukoulun valmentajien liian suureksi kasvanut tarve saada mitali vietäväksi Venäjälle - keinolla millä hyvänsä.

- Aiemmissa peleissä he olivat pelanneet siististi, Laaksonen huomautti.

Laaksonen halusi korostaa, että muilta osin turnauksen pelit vietiin läpi ilman ongelmia. Turnauksessa oli mukana 195 joukkuetta, joista 36 Venäjältä. Viikonlopun aikana pelattiin hurjat 520 ottelua.

- Aika paljon pelattiin kahden päivän aikana ja paljon ehti tapahtua. Nämä kaksi ottelua menivät sitten täysin pieleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt