Jalkapallo: Tanja Poutiainen karsii RoPSin naisjoukkueessa pääsystä Ykköseen - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tanja Poutiainen karsii RoPSin naisjoukkueessa pääsystä Ykköseen

Tanja Poutiaisella on kilpauran jälkeen takana maraton ja peli RoPSin naisten joukkueessa.

Tanja Poutiainen

26.9.2014 7:02

Tanja Poutiainen ei jätä liikuntaa, vaikka ammattimainen urheilu-ura alppihiihtäjänä onkin jo takana. Ohjelmassa on ollut kilpaurheiluakin numerolappu rinnassa. Edessä on vielä ainakin yksi ottelu Rovaniemen Palloseuran naisten futisjoukkueessa.

Kakkosessa pelannut joukkue pääsi Ykkösen karsintoihin, jotka pelataan lokakuussa. Poutiainen, 34, on kiireiltään ehtinyt pelata vain yhden ottelun Kakkosen C-lohkon runkosarjassa.

- Syksyn mittaan olen ehtinyt mukaan treeneihin. Pelaaminen on maistunut, ja kyllä jalkapallo on minulle tosi läheinen laji, Poutiainen kertoo Rovaniemen lumisista maisemista.

RoPSin naisten joukkueessa on paljon hänelle uusia kasvoja, mutta meininki on hyvä.

- Pääsy Ykkösen karsintaan ja nousu ovat joukkueen alkuperäinen tavoite tälle kaudelle. Muutaman vuoden kuluessa on tavoitteena nousta liigaan, kertoo keskikentän keskellä toistaiseksi ainoan ottelunsa pelannut Poutiainen.

- Minut on otettu loistavasti vastaan. Siitä oma intoni on vain lisääntynyt.Tapansa mukaan Poutiainen tekee kentällä kaiken täysillä, olipa kyse harjoituksista tai ottelusta.

Tanja Poutiainen tiedotti uransa päättymisestä maaliskuussa Urheilumuseossa.

Syyskuun alussa Poutiainen piti yhden lupauksensa ja juoksi Kittilän Levillä Ruskamaratonin.

Hän ei lähtenyt juoksuun hetken mielijohteesta vaan ajatus maratonista oli ollut mielessä pitkään.

- Se oli kokeilu, mutta kyllä jalkapallo kiehtoo enemmän kuin juokseminen asvaltilla. Jalat olivat kuin betonia, ne eivät vaan liikkuneet, hän sanoo ja jatkaa, etteivät alppihiihtäjän vahvat, paljon happea vaativat reisilihakset ole vielä sulaneet pois.

Aikatavoite oli viisi tuntia, mutta loppuaika oli vähän yli, 5.18.15.- Juoksulenkeillä olin huomannut, että mistään neljästä tunnista oli turha edes haaveilla, hän sanoo.

Tanja Poutiainen Ruska-maratonin maalissa syyskuun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?