Tämä kaunotar kääntää päät varikolla - tilipussi pesee usean F1-kuljettajan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tämä kaunotar kääntää päät varikolla - tilipussi pesee usean F1-kuljettajan

Amerikan kovin autourheilusarja Nascar jatkuu sunnuntaina Doverin osakilpailulla.

Danica Patrick

1.6.2014 7:34

Sarjan pääluokkaa Sprint Cupia johtaa nelinkertainen Nascar-mestari Jeff Gordon, mutta seksikäs leidikuljettaja Danica Patrick on se, joka kääntää jälleen päät varikolla. Patrick, 32, on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista moottoriurheilijoista.

Se näkyy myös Sports Illustratedin uimapukumallina toimineen Patrickin tilinauhassa. Viime vuonna Patrick tienasi talouslehti Forbesin mukaan lähes kymmenen miljoonaa euroa. Silti hän oli vasta yhdeksänneksi eniten ansainnut Nascar-kuski. Kovimman tilin teki jälleen Dale Earnhardt Jr. Hän ansaitsi lähes 19 miljoonaa euroa.

Patrickilla on 15 henkilökohtaista sponsoria. Vuositulovertailussa hän häviää vain kuudelle F1-kuljettajalle.

Patrick voitti sensaatiomaisesti formuloiden IndyCar-sarjan osakilpailun Japanissa 2008 ja oli kolmas legendaarisessa Indy 500 -kisassa 2009. Viime vuonna hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka on yltänyt Nascarin pääluokan kilpailussa paalupaikalle. Se tapahtui Daytona 500 -kisassa.

Myös tällä kaudella Patrick on väläytellyt vauhtiaan Stewart-Haas-tallin Chevrolet’lla, vaikka on Sprint Cupin yhteispisteissä vasta 27:ntenä. Viime viikonloppuna hän oli hienosti neljäs Charlotten osakilpailun aika-ajoissa. Kolme viikkoa sitten Kansasin kilpailussa Patrick sijoittui 43 kuljettajan joukossa seitsemänneksi. Se on tähän mennessä hänen paras sijoituksensa Nascarin pääluokassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?