Ampumahiihdon huippupari piilottelee suhdettaan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Ampumahiihdon huippupari piilottelee suhdettaan

Ampumahiihtopiireissä on jo pari vuotta supatettu, että lajin legenda, Sotshissakin olympiakultaa voittanut Ole Einar Björndalen seurustelee Valko-Venäjän tähden Daria Domratsevan kanssa.

18.2.2014 6:44

He eivät seurustelustaan kerro julkisesti, ja kun siitä kysyttiin Sotshissa kolme ampumahiihdon olympiakultaa voittaneelta Domratshevalta, hän sanoi, ettei puhu yksityisasioistaan.

Itävallan Obertilliachissa nykyisin asuva Björndalen, 40, oli aiemmin naimisissa italialaisen ampumahiihtäjän Nathalie Santerin kanssa. Liitto kesti kuusi vuotta, he erosivat 2012.

Pian eron jälkeen alkoi liikkua huhuja Björndalenin ja Domratshevan, 27, seurustelusta.

Eroon on päättynyt myös kahden aiemman ampumahiihtotähden liitto. Norjalainen Liv-Grete Poiree ja ranskalainen Raphael Poiree ilmoittivat erostaan viime heinäkuussa.

Sen sijaan Saksan Andrea Henkelin yhteiselo amerikkalaisen ampumahiihtäjän Tim Burken kanssa jatkuu

Norjassa aiheutti jokin aika sitten kohun se, että ampumahiihtäjä Emil Hegle Svendsen on alkanut seurustella Norjan TV2:n urheilutoimittajan Samantha Skograndin kanssa. Varsinkin Skograndin työpaikalla, olympiakisat Norjaan televisioivalla kanavalla, on jouduttu pohtimaan työjärjestelyjä seurustelun vuoksi.

Saksalainen ampumahiihtäjä Evi Sachenbacher-Stehle löysi jo vuosia sitten aviomiehensä Johanneksen toisen lajin parista. Johannes Stehle on entinen alppihiihtäjä.

Saksalainen alppihiihtäjä Felix Neureuther puolestaan seurustelee ampumahiihtäjä Miriam Gössnerin kanssa. Gössner on edustanut Saksaa myös maastohiihdon MM-kisoissa, mutta ei ole mukana Sotshin olympiakisoissa. Hän kaatui viime kesänä maastopyörälenkillä Norjassa, äitinsä kotimaassa, eikä ole vielä toipunut huippukuntoon.

Neureuther puolestaan on Sotshissa, mutta kilpaileminen on epävarmaa, kun hän loukkaantui viime perjantaina törmättyään autollaan kaiteeseen matkalla kohti Münchenin lentokenttää.

Neureutherin vanhemmat ovat entisiä alppihiihtäjiä, äiti Rosi Mittermaier on kaksinkertainen olympiavoittaja ja isä Christian Neureuther voitti urallaan kuusi maailmancupin osakilpailua.

Saksan tekniikkalajien alppihiihtäjistä Lena Dürr seurustelee joukkuetoverinsa Fritz Dopferin kanssa. Dopfer on sekä Saksan että Itävallan kansalainen, hänen äitinsä on Itävallasta. Dopfer siirtyi edustamaan Saksaa 2007.

Jo pitkään ovat yhdessä olleet itävaltalaiset alppihiihtäjät Marlies Schild ja Benjamin Raich.

Ranskan pujottelija Julien Lizeroux puolestaan seurustelee suurpujottelun maailmanmestarin Tessa Worleyn kanssa. Worley ei kilpaile Sotshin kisoissa, sillä hän loukkasi polvensa pahasti joulukuussa.

Toisensa ovat löytäneet myös italialaiset alppihiihtäjät Manuela Mölgg ja Werner Heel sekä Irene Curtoni ja Davide Simoncelli.

Irene Curtonin sisar, alppihiihtäjä Elena Curtoni seurustelee ruotsalaisen alppihiihtäjän Matts Olssonin kanssa.

Sen sijaan Christof Innerhoferin kerrotaan seurustelevan nykyään suomalaisnaisen kanssa. Playboyn maineessa ollut ja Armanin mallina työskennellyt Innerhofer on aiemmin seurustellut mm. Sveitsin alppitähden Lara Gutin kanssa.

Ruotsin alppijoukkueen laskijoista Maria Pietilä-Holmner ja Hans Olsson ovat pari.

Pitkään polvitulehdusta potenut, mutta jälleen kilpaileva sveitsiläinen Beat Feuz sai toipilasaikanaan ammattiapua tyttöystävältään Katrin Triendliltä, joka on fysioterapeutti ja entinen alppihiihtäjä Itävallasta.

Amerikan mantereen alppihiihtäjistä yhdessä ovat Kanadan Marie-Michele Gagnon ja Yhdysvaltain Travis Ganong. Hassu nimiyhdistelmä, kun kummankin sukunimessä on samat kirjaimet, mutta hieman eri järjestyksessä.

Lajiaidan ovat ylittäneet mm. pikaluistelija Sven Kramer, taitoluistelija Carolina Kostner ja lumilautailija Silje Norendal.

Norjalainen Norendal seurustelee maansa olympiajoukkueessa jääkiekkoilevan Alexander Bonsaksenin kanssa.

Hollantilaisen pikaluistelun olympiavoittajan Sven Kramerin elämänkumppani on maahockeyn kaksinkertainen olympiavoittaja Naomi van As.

Italian tähtiluistelija Carolina Kostner on jo vuosia seurustellut Pekingin olympiakisoissa 50 kilometrin kävelyssä kultaa voittaneen Alex Schwazerin kanssa. Schwazer jäi Lontoon olympiakisojen alla kiinni dopingista.

Kun Kostner matkasi Sotshiin yhdessä harjoituskaverinsa, Tshekin Tomas Vernerin. kanssa, liikkeelle lähtivät huhut heidän seurustelustaan. Kostner ja Verner seurustelivat ennen kuin Schwazer ilmaantui Kostnerin rinnalle. 

Miesten taitoluistelukisassa Sotshissa neljänneksi jäänyt Euroopan mestari Javier Fernandez seurustelee kanadalaisen jäätanssijan Courtney Mansourin kanssa.

Pariluistelussa oikea aviopari ovat saksalaiset Maylin ja Daniel Wende, heidät vihittiin viime vuonna.

Kiinan pariluistelija Jian Tong kosi pariaan Qing Pangia jäällä, televisioidussa luistelunäytöksessä Shanghaissa kesäkuussa 2011.

Venäjän jääkiekkojoukkueen ja Washington Capitalsin hyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on kihloissa tennistä ammatikseen pelaavan Maria Kirilenkon kanssa. Kirilenko on naisten maailmanlistalla sijalla 23.

Ovetshkinin äiti Tatjana Ovetshkina on koripalloilun kaksinkertainen olympiavoittaja Montrealin ja Moskovan kisoista. Hänen isänsä pelasi aikanaan jalkapalloa Moskovan Dynamossa.

Itävaltalainen mäkihyppääjä, Sotshissa olympiahistorian ensimmäisessä naisten mäkikisassa hopealle sijoittunut Daniela Iraschko-Stolz on yksi harvoista lesboudestaan julkisesti kertoneista huippu-urheilijoista.

Iraschko-Stolz meni viime kesänä naimisiin anestesialääkäri Isabel Stolzin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?