Olympialaiset: Sotshi hetki hetkeltä: Jättimäiset avajaiset alkoivat - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Sotshi hetki hetkeltä: Jättimäiset avajaiset alkoivat

Sotshin avajaiset

Julkaistu: 7.2.2014 7:53, Päivitetty 7.2.2014 21:08

Sotshin olympialaisissa otettiin eilen varaslähtö, kun kilpailut lähtivät jo käyntiin. Tänään on avajaisten vuoro.

Ilta-Sanomat seuraa Sotshin olympialaisten tapahtumia hetki hetkeltä. Seuranta jatkuu 23. helmikuuta pidettäviin päättäjäisiin asti.

Juttua päivitetään kisapäivän aikana usein. Päivitä sivua selaimestasi saadaksesi uusimmat tapahtumat näkyviin.

Tässä perjantain ohjelmaa:

  •  Kisojen avajaiset alkavat kello 18 Suomen aikaa. Millainen spektaakkeli nähdään? Kuka sytyttää olympiatulen?

  •  Suomen lippua avajaisissa kantaa lumilautailija Enni Rukajärvi.

  • Tänään Sotshissa keskitytään avajaisiin. Kisatapahtumat jatkuvat varhain lauantaiaamuna.

21.03: Stadionin kuulutuksissa kiitellään paikalle saapunutta yleisöä. Avajaiset ovat päättyneet. Lähes kolmetuntinen spektaakkeli oli näyttävä, mahtipontinen, paikoin herkän tyylikäskin. Jos työntää sivuun ajatukset aivan mielettömästä rahankäytöstä – joka koskee myös avajaisia – niin olivathan nämä avajaiset sanalla sanoen: VAU!

Kisat alkakoot!

21.02: Voi olla hetkinen ruudinkäryä ilmassa, vaikka ilotulitus loppui ”jo nyt”…

21.00: Tunti vaihtui, ilotulitus jatkuu ja jatkuu vaan…

20.58: Koko kisa-alue jää mahtavan ilotulituksen peittoon. Välillä näyttää, että ilotulitus on oma ”elämänsä”, joka sykkii lähes musiikin tahtiin. Laajat ilmakuvat tuovat televisioon todella juhlavia hetkiä.

20.56: Ilotulituksen pituutta ja laajuutta ei ole suunnitellut Vjatsheslav Vaatimaton. Jatkuu ja jatkuu vaan…

20.54: Vladislav Tretjak ja Irina Rodnina tuikkaavat tulen häkkyrään, joka ohjaa tulen ”tulitornin” huipulle. Tämän jälkeen nähdään todella iso ilotulitus. Voisi lisätä, että edes Tretjakin edustama ”Punakone” ei Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkue ei yltänyt ihan tuollaisiin ilotulituksiin, vaikka pystyikin parhaissa otteluissaan todella koviin tulituksiin.

Alina Kabaeva ojensi olympiatulen Irina Rodninalle.

20.51: Entinen taitoluisteluhuippu Irina Rodnina saa soihdun, ja antaa tämän entiselle jääkiekkomaalivahdille Vladislav Tretjakille. Huipputorjujalla oli urallaan suomalaisittain ikävä tapa torjua ”Leijonien” harvat maalintekoyritykset eri arvokisoissa ja turnauksissa.

Maria Sharapova kantaa olympiatulta.

20.49: Olympiatuli saapuu stadionille:! Soihdun kantaa sisään tennispelaaja Maria Sharapova. Hän ojentaa soihdun seiväshyppääjä Jelena Isinbajevalle, joka luovuttaa tulen entiselle huippupainijalle, Aleksandr Karelinille. Sen jälkeen soihdun sai entinen rytmisen voimistelun huippu Alina Kabajeva.

20.45: Erilaisilla valoilla tuodaan pimeyteen hienosti eri lajien urheilijahahmoja. Valojen ja musiikin juhlaa. Tv-kuvat antavat hyvin epätodentuntuisen kuvan, kuin avaruudessa ihmettelisi kosmisia kisoja? Vaikea kuvailla spektaakkelia sanoin. Yritystä riittää. Rytmitys viittaa siihen, että huipennus lähestyy…

20.44: Kenttä täynnä valoasuihin pukeutuneita luistelijoita. Kentän yllä leijuvat koristelmat kuvaavat jumalhahmoja. Katsomoissa välähtävät tuhannet ja taas tuhannet salamavalot, kun katsojat haluavat tallentaa jotakin muistoksi historian kalleimpien olympiakisojen avajaisista, joita ei ihan penneillä rakennettu.

20.40: Pikaluistelija Ruslan Zaharov vannoo urheilijoiden olympiavalan.

20.40: Mahtipontista ja paikoin hienoakin. Tähtihetkiä odotellessa… Muistutettakoon jo tässä vaiheessa, että olympiatuli kävi matkalla Kreikasta Sotshiin muun muassa meren syvyyksissä ja avaruudessa, joten ihan perinteisestä kalikkaviestistä ei ollut kysymys.

20.36: Lippu nostetaan salkoon 20.32: Olympialippu kannetaan stadionille. Lippua kantamassa mm. entinen jääkiekkoilija Vjatsheslav Fetisov, joka kuritti Suomea monta kertaa pelaajaurallaan. Stadionin valaistus ”jäätävä”, eli sinertävän hohteinen ja sopivan hämärä. Tyylikästä toimintaa. Ovatkohan energiansäästölamppuja?

20.27: Musiikki Tshaikovskin ”Joutsenlammesta” koskettaa lähes pimeällä stadionilla. Upea, aiempiin esityksiin verrattuna hillitympi näytös tukee hienoa musiikkia. Vähän on joskus paljon, voi sanoa valojen hienosta käyttämisestä.

20.26: Presidentti Putin julistaa katsomosta juhlallisesti olympiakisat avatuiksi. Ja perään kuullaan tietysti mahtipontiset fanfaarit tukemaan ilotulitusta.

20.26: Bach pyytää presidentti Putinin avaamaan kisat.

20.25: Bachin puhe jatkuu. Bach kehottaa kaikkia urheilijoita nauttimaan olympiakokemuksesta ja pelaavan reilusti sääntöjen mukaan.

20.22: Bachin puhe jatkuu. Hän korostaa sitä, kuinka urheilu yhdistää kansoja. Bach nostaa esille myös eri arvomaailmojen ymmärtämisen. Tv-kuva näyttää välillä (tietysti) ns. isoa kuvaa, eli pieni Bach puhuu pienessä pöntössä, ja vierellä ylhäällä liehuu valtava Venäjän lippu. Lähikuvassa vain Bach ja olympiarenkaat.

20.17: Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Bach toivottaa puhujapöntössä kaikki tervetulleiksi kisoihin. Hän kiittää venäläisiä siitä päättäväisyydestä, jolla nämä rakensivat seitsemässä vuodessa käytännössä tyhjästä kisakeskuksen. Bach kiitti myös Sotshin väestöä kärsivällisyydestä.

P.S. Sotshin majoituksissa on ilmennyt raporttien mukaan puutteita, kun rakennusurakka venyi viime metreille, ja kovin kiireeksi siis meni. Onkohan Bachin ja Putinin majapaikoissa ovenkahvat, juokseva vesi ja toimivat televisiot?

20.10: Koko Sotshin kisaympäristö näyttää tv:n ilmakuvissa upealta. Tyylikästä valaistusta.

P.S. Vaikka etenkin nämä kisat ovat jo ”ylilyödyt” rahankäytöltään, niin totuus lienee se, ettei tulevaisuudessakaan nähdä enää olympiakisoja rähjäisissä…siis sympaattisissa pikkupaikoissa, joissa toimisivat vain kilpailupaikat ilman erityisiä ja kalliita lisukkeita.

Mutta kantavatko nyt käytetyt kymmenet miljardit pitkälle tulevaisuuteen? Olisi mielenkiintoista nähdä juuri nyt rinnakkaiskuvassa ”Sotshi 2030” tai ”Sotshi 2040”. Toimiva, virkeä ja vireä paikka, vai ajan syömä ”olympiamuseo”?

20.01: ”Unelmaista Moskovaa” kuvailee nyt käynnistyvä esitys. Historiaa tuntemattomalle voi jäädä vähän ohuenlaiseksi, mutta jos ei tunne, nauttikoon väreistä ja valoista. Ja musiikista.

P.s. Esiintyjien määrä yhteensä on ”järjetön”, vaikka jotkut esiintyisivät illan aikana montakin eri kertaa.

20.00: Ja tunnin vaihtuessa historian läpileikkaus jatkuu. Valoja näytetään käytettävän taitavasti tehosteina.

19.50: Ken tanssista tykkää, niin tästä tykkää. Ajatella, kuinka monen tanssijan ”tähtihetki”, vaikka he ovat vain pienen pieniä osasia tuossa rattaistossa. Kone kyllä öljytty kiitettävästi. Edes ns. taustatyypit eivät fuskaa. Tuossa on ryhtiä. Tanssissa on. Kriitikoille voi kai kohteliaasti sanoa: tämän esityksen tarkoitus ei olekaan symbolisoida räkä poskella ja oksennus rinnalla viidenkympin viimeistä pitkää nousua hiihtävää urheilijaa, vaan isäntämaahan liittyvää historiaa. Toteutus mahtipontinen, kuten tässä tapauksessa varmasti on tarkoituskin. Venäjän presidentti Putin ei haluaa näyttää maailmalle vetoisan siperialaisen pikkumökin nurkassa tulitikkuja raapivaa maalaishenkilöä.

19.45: Noin parisataa tyylikästä marssijaa osaa pitää muodostelman kasassa. Yhtäaikaisuus ja toteutus ei niin helppoa miltä näyttää. Kaverit viereen ja eteen ja taakse, ja kokeilemaan, jos epäilyttää! Marssi muuttuu tyylikkääksi tanssiksi, kun värikkäästi pukeutuneet naiset tulevat mukaan.

19.42: Ja sitten onkin jo siirrytty merihenkiseen esitykseen. Aika vaikuttavaa. Valoilla saa valtavasti aikaan.

19.40: Kentällä erilaisia koristeita ja tanssiesityksiä. Väriloiston hurmaa.

19.39: Retorinen kysymys: jos joku tuossa väkijoukossa astelee vähän vinoon, saati kompuroi, niin onko se maailmanloppu? Tai edes tämän spektaakkelin loppu? Ei varmasti avajaisille, mutta kyseiselle kompuroijalle varmasti on. Harjoittelun puutteesta tuskin homma jää kiinni. Tämä ei näytä ala-asteen kevätjuhlan sympaattiselta hapuilulta, vaan loppuun asti viritetyltä kokonaisuudelta. No, toisaalta, harvan päiväkodin tai ala-asteen yhteydessä puhutaan kymmenistä miljardeista euroista…

Yksi Itävallan joukkueen jäsenistä liukastui avajaiskulkueessa Fisht-stadionilla.

19.34: Valtava hevostroikkaa kuvaava viritelmä saapuu ilmassa stadionille. Troikka vetää perässään symbolista aurinkoa. Yle kertoo ”koristekuvaelman” pituudeksi yli 60 metriä. Näytöksen taustalla soi ”elokuvamainen” musiikki.

19.30: Kuvallinen spektaakkeli läpileikkaa Venäjän historiaa. Siis kyseessä liikkuva kuva, värikuva. Taiten tehtyä materiaalia, sisällön valintaan kantaa ottamatta. Puhtaan ja iloisen kuvan antaa tuo ”näytelmä”.

19.28: Kolme kisamaskottia tanssi näin… Jättipupu, -nalle ja lumileopardi esiintyvät yleisölle.

19.25: Nyt kisojen osallistujamaat siis stadionilla, katsomossa. Kentälle jätetty tilaa juhlan jatkoa ja huipennuksia varten.

19.21: Odotettu hetki. Todella odotettu. Suursuosikki ja isäntä Venäjä saapuu stadionille valtaisan huutomyrskyn keskelle. Noilla urheilijoilla on kisoissa valtava mahdollisuus ja valtava kannustus – mutta myös valtavat paineet. Kisasatsaukset ovat olleet niin kovat, että epäonnistujia voi sääliä jo nyt. Mutta ei vielä. Juuri nyt on ilon ja teeman eli rakkauden aika. Katsomossa näyttää vallitsevan aika juhlava ja rento tunnelma. Kaukana se aika, kun koko katsomo oli täynnä karvalakkeja, jotka erottuivat tupakankäryn keskeltä, jos erottuivat.

19.20: Yleisöltä isot suosionosoitukset… tietysti Jamaikalle.   19.19: Ruotsi paikalla.

19.18: Mäkihyppääjä Simon Ammann kantaa Sveitsin lippua yli 170 urheilijan vahvuisen joukkueen edessä. Ammann voitti viime talviolympiakisoissa Vancouverissa 2010 sekä normaalimäen että suurmäen kilpailut.

19.14: Suomi on saapunut stadionille. Valloittavasti hymyilevä lumilautailija Enni Rukajärvi kantaa ylpeänä Suomen lippua, ja joukkue heiluttelee pieniä lippuja. Jääkiekkoilija Petri ”Konna” Kontiola näytti kuvaavan marssia joukon keskellä. Katsomossa presidentti Sauli Niinistö ja rouvansa Jenni Haukio heiluttivat pieniä lippuja seisaaltaan. Lisää kannustusta, ja siitä se lähtee, mitalijahti? Suomen asut eivät erottuneet erityisen ihastuttavina, eivätkä erityisen kauheina. Näytti siltä, että talvikisoihin ollaan menossa. Venäjällä ollaan.

19.11: Joko eksotiikka kyllästyttää? Kuka pelkää turkkilaista talviurheilijaa? Hienoa silti, että maa on mukana rikastuttamassa olympialaisten osallistujakirjoa entisestään.

19.10: Suomalaisten talvilomasuosikki Sotshin stadionille. Ei Kanariansaaret eikä Ruka, vaan Thaimaa. Talviurheilukin ulottuu laajalle, kuten 19.11 stadionille saapunut Togokin todistaa. Togo on ensikertalainen talvikisoissa.

19.09: Yhdysvaltain valtavan joukkueen tähtipukumeri on… no, ilmestys. Sekavahko ilmestys. Paljon mitaleita tullee tuollekin maalle näistä kisoista.

19.07: Slovakia sisään näyttävästi. Lippua kantaa lähes tangon pituinen mies: jääkiekkoilija Zdeno Chara. Boston Bruinsin puolustajan mitat ovat: 206 cm / 117 kg.

19.05: Neljän vuoden kuluttua olympiakisoja isännöivä Etelä-Korea saapui Sotshin stadionille. Mielenkiintoista nähdä, millaista mallia ottavat Sotshista, jossa rahaa on käytetty suorastaan mielipuolisesti kisojen toteuttamiseksi (mahtipontisesti).

19.03: Paraguayn debyyttimarssi. Yhdellä urheilijalla kädessä videokamera. Menköön ensikertalaisuuden piikkiin. Muuten marssi ollut kiva, kun urheilijoilla ei ole näkynyt erilaisia kameroita niin paljon kuin joskus aikaisemmin. Kanssakäynti yleisön kanssa näyttää aidommalta, kun välissä ei ole elektroniikkaa. Klik. Ja seuraava:

19.01: Talvikisojen kaikkien aikojen supermenestyjä Norja saapui stadionille. Lippua kantaa alppihiihtäjä Aksel Lund Svindal. Tuosta isosta porukasta löytyy taas monen monta kultamitalistia lähiaikoina.

19.01: Joko kuuluu, kuinka luistimet rouskivat pikaisesti jäätä… Hollanti paikalla.

19.00: Tunnin vaihtumisen kunniaksi ”lauteille” kolmen intialaisurheilijan ryhmä, jotka urheilevat olympialipun alla maan epäselvyyksien takia.

18.59: Monaco mukana viidellä urheilijalla. Ei ollut varaa isompaan jengiin? No olisi toki ollut, mutta hyvä nyt näin.

18.58: Meksikosta voisi tulla sitten ”kiekkojengin kakkosketju”. Vakavasti: hieno kisakokemus tulossa kaikille urheilijoille.

18.57: Maltan joukkueesta saisi jääkiekkojoukkueeseen ketjun. Siis yhden hyökkäysketjun.

18.55: Liettua kisapukujen räikeä väritys ei päänsärystä kärsiville tai muutoin valoherkille…

18.55: Vuorossa juuri tässä kohtaa tietysti…Libanon!

18.54: Paikalla nyt myös Kiina. Sillä väkimäärällä luulisi maalaisjärjen mukaan hallitsevan noin jokaista maailman urheilulajia…

18:52: Viime talviolympiakisojen isäntä Kanada marssii stadionille. Tuon urheilijajoukon jaloista monet astuvat myöhemmin lähiaikoina palkintokorokkeelle.

18.51: Caymansaarten urheilijat iloisina, sortsit jalassa. Vielä eivät kyllästytä nämä kolmen, neljän urheilijat osallistujamaat.

18.49: Espanja ”matolle”. Ei odotettavissa samanlaista dominanssia olympiakisoissa kuin jalkapallossa.

18.49: Lähes futisihmeeseen MM-karsinnoissa yltänyt Islanti saapuu yrittämään talvi-ihmettä.

18.48: Noista vihreistä iloisista veijareista ei voi erehtyä: Irlanti on saapunut.

18.47: Zimbabve marssii ensimmäistä kertaa talviolympiakisoihin.

18.46: Ensimmäinen Pohjoismaiden edustaja stadionille: Tanska.

18.43: Venezuelan kolmen henkilön iloinen joukkue saa hyvän vastaanoton yleisöltä. Lipunkantaja osallistuu iloisen esiintymisensä perusteella sivulajina jonkinlaiseen salkotanssiin.

18.42: Viime kesäolympialaisten isäntä Iso-Britannia marssii stadionille.

18.38: Neitsytsaarten pieni joukkue suuren ja mahtavan Venäjän suurten ja mahtavien olympialaisten suurissa ja mahtavissa avajaisissa on aika sympaattinen näky. Perään tulee Valko-Venäjä, jonka presidentti Aleksandr Lukashenko seuraa avajaisia kunniavieraskatsomossa.

P.S. Joukkueita saattelevat stadionmarssilla edustavan näköiset naiset, joiden hatut tosin näyttävät sellaisilta härveleiltä, joilla on yritetty joskus vastaanottaa avaruus- tai vähintään tv-signaaleja.

18.33: Urheilijat alkavat saapua stadionille, Kreikka tietysti perinteen mukaisesti ensimmäisenä. Perään tulee maita aakkosjärjestyksessä, eli Australia, Itävalta (Austria), Azerbaidzhan, ja marssi jatkuu…

18.29: Venäjän lippu liehuu ylväästi salossa kansallislaulun jälkeen, kun viisi kosmonauttia sen salkoon nostivat. 18.26: Venäjän kansallislaulu soi.

18.24: Stadion hiljenee katsomaan, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu valonheittimien loisteessa katsomoon, ja kättelee KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin.

18.24: Taiteellisen ääninäytöksen jälkeen pitäisi nähdä olympiarenkaat. Pienistä ”auringoista” kuitenkin vain neljä viidestä avautuu renkaaksi stadionin keskelle. Tuskin tarkoituksellinen näkemys olympialaisten kuuluisasta symbolista. Klo 18.18: Kisojen avajaiset alkoivat venäläisten aakkosten perusteella esitetyllä taiteellisella tietoiskulla. Tämä jälkeen stadionilla nähtiin (todennäköisesti vasta ensimmäinen) ilotulitus.

Klo 18.08: Venäjän lippua avajaisissa kantaa kelkkailija Aleksandr Zhukov.

Klo 18.02: Venäläisen Sport-Ekspress -lehden mukaan Vladislav tretjak ja Irina Rodina sytyttäisivät olympiatulen.

Klo 17.13: MIKKO MARTTINEN, SOTSHI: Mari Laukkanen ei vielä tiedä, osallistuuko hän maastohiihdon sprinttiin: "Keskityn nyt vain sunnuntain pikakisaan. Ei blondin päähän mahdu montaa ajatusta yhtä aikaa."

Klo 16.01: Maria Höfl-Rieschin mielestä naisten syöksylasku rata muuttui turhan hitaaksi, kun sitä muutettiin.

- Oli liioittelua vaihtaa portin paikkaa ennen sitä kumpua, jota pienennettiin, ja lisätä kurveja, koska ei rata alun perinkään ollut kovin vauhdikas. Muokattu hyppyri ei ollut hyvä, mutta vauhtia ei ollut liikaa, miesten syöksysuksia käyttävä Höfl-Riesch sanoi STT:n mukaan.

Klo 15.11 MIKKO MARTTINEN, SOTSHI: Kaisa Mäkäinen harmitteli sitä, että pikamatkan latua on helpotettu viime vuoden esikisoista: ”Vähän harmittaa 2,5 kilometrin lenkin pieni helpotus, mutta on tässäkin radassa paljon tekemistä.”

Klo 14.28 MIKKO MARTTINEN, SOTSHI: Kisojen kenties suurimman suomalaistoivon Kaisa Mäkäräisen tiedotustilaisuus on kerännyt ampumahiihtostadionille parikymmentä suomalaistoimittajaa.

Klo 14.25: Olympialaisten avulla voi etsiä esimerkiksi tyttöystävää. Tarvitaan vain jättimäiset urheilukisat, hieman kekseliäisyyttä ja suora tv-lähetys. Lue lisää täältä.

Klo 13.38: Sotshin kisajärjestelyjen ongelmista on raportoitu laajalti jo monen päivän ajan, ja uusia epäkohtia paljastuu jatkuvasti. Tuorein koskee Slovakian kiekkojätin Zdeno Charan sänkyä.

Se on liian lyhyt.

Charan, 206 cm, sänkyyn jouduttiin kisakylässä lisäämään jatkopala, jotta puolustaja pystyy nukkumaan yönsä kunnolla. Asiasta uutisoi Slovakian media, ja kuva punkasta tietenkin lähti leviämään Twitterissä.

Seuraavaksi Charalle ryhdytään etsimään riittävän pitkiä lakanoita.

Thanks to SME`s website (Slovak newspaper) we get to see what Zdeno Chara`s bed in Sochi looks like. #hilariousstuff pic.twitter.com/H2PHAfsDRw — Tomas Kmec (@Tomas_Kmec) February 6, 2014 Voit katsoa kuvan Charan sängystä myös täältä.

Klo 13.03: Janne Happonen antoi paikkansa normaalimäen karsintakisaan Jarkko Määtälle. Suomen valmentaja Pekka Niemelä kommentoi mäkijoukkueen valintoja STT:lle.

- Meillä oli tänään harjoituksissa oma karsinta. Sen pisteissä Happonen voitti Määtän. Happonen kuitenkin antoi paikan Määtälle, koska koki, ettei taso riitä, Niemelä kertoi sanoi. Klo 12.17 PEKKA HOLOPAINEN, SOTSHI: Mäkimaajoukkueen valmentaja Topi Sarparanta on rohkea mies. Hän käytti perjantaina olympiakylässä Suomi-talon hissiä, joka ei yleensä toimi ja parhaimmillaankin erittäin epäluotettavasti. Sarparanta juuttui hissiin eikä saanut käsivoimin levitettyä ovia auki. Paikalle tuli hissiasentaja, joka auttoi Sarparannan ulos. Hissiä ei kuitenkaan ole korjattu. Klo 11.53: Itävallan Matthias Mayer oli nopein syöksylaskun harjoituksissa. Katso täältä, mitä asiaa huippulaskija Aksel Lund Svindal kauhisteli.

Klo 11.12: Suomen joukkue lauantain mäkihypyn normaalimäen karsintaan on valittu. Joukkueessa hyppäävät Janne Ahonen, Anssi Koivuranta, Olli Muotka ja Jarkko Määttä. Normaalimäen karsinta on lauantaina ja kisa sunnuntaina.

Klo 11.10: Anssi Koivuranta jätti päivän mäkiharjoitukset väliin. Lue lisää täältä.

Klo 10.35: Penkkiurheilijat valmistautuvat olympiaurakkaan. Illan avajaisia odotellessa on mainio hetki kokeilla talviurheilutietämystä.

IS koosti 50 kysymyksen talviurheiluvisan, jota pääset pelaamaan tästä linkistä.

Klo 10.09: Päivitys Suomen jääkiekkomaajoukkueen tilanteeseen: Valtteri Filppula loukkaantui viime yön NHL-ottelussa: alavartalovamma, mutta sen tarkempaa tietoa vammasta ei vielä ole. Poisjäänti kisoista ennenaikaista spekulointia, mutta riski on olemassa.

Ykkössentteri Mikko Koivun kisamatka näyttää hetki hetkeltä epätodennäköisemmältä. Kisat alkavat alle viikon kuluttua, eikä Koivulla ole lupaa edes harjoitella täydellä kontaktilla. Nilkkavamma ja -leikkaus ovat estämässä olympiamatkan.

Hyvä uutinen sen sijaan on puolustaja Kimmo Timosen tilanne: hän pelasi viime yönä 19 minuuttia Philadelphia Flyersin NHL-ottelussa ja on toipumassa kisoihin. Timosen varamies on Jere Karalahti.

Hyökkääjistä ensimmäiset varamiehet ovat Sean Bergenheim ja Jarkko Immonen.

Klo 9.38: Palataan vielä hetkeksi eiliseen. Roope Tonteri nappasi eilen suoran finaalipaikan lumilautailun slopestylessä. Kisan jälkeen Tonteri palautui kisan rasituksista kylmällä kylvyllä.

Picture of the day: Roope palautumassa päivän kisasta. #sotshi pic.twitter.com/PMcOkJGZPy — Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) February 6, 2014 Voit katsoa kuvan Tonterista myös täältä.

Klo 8.34: Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue sai eilen huonoja uutisia. Tähtipelaaja Henrik Sedin ei pysty loukkaantumisen takia pelaamaan Sotshissa. Sedin korvaa Expressen-lehden mukaan Washington Capitalsin Marcus Johansson.

Klo 8.32: Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio osallistuvat tänään Sotshin olympialaisten avajaisiin.

Klo 8.26: Valtteri Filppula loukkaantui viime yön NHL-kierroksella. Vielä ei ole varmaa, pystyykö hän pelaamaan Sotshissa. Lue lisää täältä.

Klo 8.09: Miksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Noora Räty tarvitsi teippirullaa? Se selviää täältä.

Klo 7.53: Tänään on kisoissa väipäivä. Katso täältä, miten kisat seremonian jälkeen jatkuvat.

Lisää aiheesta