Tässä ovat Sotshin kymmenen kovinta suomalaista mitalitoivoa!

Julkaistu:

Sotshi
Suomi saavutti Vancouverin talviolympialaisissa 2010 yhden hopean ja neljä pronssia. Miten käy Sotshissa? Ilta-Sanomat arvioi, keillä suomalaisilla on suurimmat mahdollisuudet mitaleihin.10. Enni Rukajärvi


Slopestyleen erikoistunut kuusamolainen voitti vuonna 2011 kultaa lumilautailun arvostetuimmassa kisassa X-Gamesissa. Samana vuonna tuli voitto myös MM-kisoissa. Tänä vuonna Rukajärvi, 23, ei ole yltänyt vielä huipputuloksiin, mutta hän lukeutuu varsin kapeaan kärkihaastajien joukkoon.


9. Matti Heikkinen


Tähtää olympialaisissa ennen kaikkea 15 kilometrille. Kun matka hiihdettiin arvokisoissa viimeksi perinteisellä, voitti Heikkinen maailmanmestaruuden. Heikkisen herkkä elimistö on kuitenkin arvaamaton: tuloksena voi olla mitä vain kullan ja 20. sijan väliltä.


8. Janne Korpi


Korpi osallistuu ensimmäisenä suomalaisena lumilautailijana kolmansiin olympialaisiinsa. Aikaisemmissa kisoissa vihtiläinen ei saavuttanut suurta menestystä, mutta Rukan maailmancupin halfpipe-kisan voitto joulukuussa nosti toiveita.7. Peetu Piiroinen


Piiroinen voitti hopeaa Vancouverin olympialaisissa halfpipessa, mutta nyt hänen päälajinsa on slopestyle. Monipuolinen laskija voitti viime kaudella arvostetun WST-kiertueen kokonaiskilpailun. Joulukuussa tullut kylkivamma on vaikeuttanut olympiavalmisteluita, mutta miehen pitäisi olla kunnossa Sotshissa.6. Kerttu Niskanen


Iloisella vieremäläisellä on maastohiihtäjistä paras mahdollisuus henkilökohtaiseen mitaliin. Väläytti potentiaaliaan voittamalla Tour de Skin osakilpailun vuodenvaihteessa. Sama matka - 10 kilometriä perinteisellä - hihdetään myös Sotshissa.


5. Jouni Pellinen


Viime kevään MM-kisojen nelonen on suomen yksinäinen edustaja Sotshin skicrossissa. Tällä kaudella entinen alppihiihtäjä on ollut kymmenen parhaan joukossa maailmancupissa viisi kertaa. Herkässä lajissa erot ovat pieniä ja mitalikandidaattien joukko suuri.


4. Naisten jääkiekko


Naarasleijonat ovat mitalisuosikkeja. USA :n ja Kanadan voittaminen vaatii todella rajua venymistä, mutta Ruotsia vastaan Suomi on ollut tällä kaudella niskan päällä. Joukkueen ehdoton avainpelaaja on maalivahti Noora Räty.


3. Kaisa Mäkäräinen


Ampumahiihtäjä on päässyt talven edetessä erinomaiseen vireeseen. Hän on ollut viimeisessä seitsemässä maailmancupin kisassa jokaisella kerralla kymmenen kärjessä. Jos ammunta kulkee, voi Mäkäräinen napata jopa useita mitaleja. Olympialaisissa kilpaillaan neljällä henkilökohtaisella matkalla.


2. Naisten hiihtoviesti


Viime kevään MM-kisoissa Suomi romahti naisten viestin viidenneksi, mutta nyt erhe tuskin toistuu. Norja menee menojaan, mutta Suomi on viestin selvä kakkossuosikki. Viestikvartetin muodostavat todennäköisesti  Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.


1. Naisten pariviesti


Tätä saumaa ei Suomi mokaa. Aina kun pariviesti on hiihdetty kahden viime kauden aikana maailmancupissa perinteisellä hiihtotavalla, on Suomi ollut kahden parhaan joukossa. Parivaljakkoon ovat tyrkyllä kaikki naiset viestijoukkueesta ja lisäksi vielä Mona-Liisa Malvalehto.

Ota kantaa

Voittaako suomalaisurheilija olympiakultaa Sotshissa?

Kyllä 48% Ei 52%
Ääniä yhteensä 3810

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt