Urheiluseurat Vetelin Kuivat ja Lopen Uupuneet ovatkin myyttejä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Urheiluseurat Vetelin Kuivat ja Lopen Uupuneet ovatkin myyttejä

Suomen Urheilutietäjät on listannut verkkoon suomalaisista urheiluseuroista laaditut historiateokset.

26.12.2013 11:06

Suomen Urheilutietäjät ry on urheilutiedosta kiinnostuneiden henkilöiden perustama yhdistys, joka kerää ja julkaisee runsaasti aineistoa urheiluhistoriasta ja urheiluelämän ilmiöistä. Yksi SUT:n suurhanke on suomalaisista urheiluseuroista kirjoitettujen historiikkien ja laajempien historiateosten listaaminen. Tavoitteena on saada lista julkaistua painetussa muodossa, mutta toistaiseksi siitä pääsee nauttimaan verkkoversiona.

Oheisesta luettelosta voi tarkistaa, minkä nimisiä seuroja omalla paikkakunnalla on toiminut vuosikymmenten mittaan. Listasta ei löydy sellaisia kansan suussa tunnettuja seuroja, kuten Vetelin Kuivat tai Lopen Uupuneet.

Antti O. Arponen ja Vesa-Matti Peltola ovat esitelleet seurahistorioita SUT:n jäsenlehdessä Vetelissä toimi vuodesta 1907 lähtien Vetelin Yritys, joka muutti 1947 nimensä Vetelin Urheilijoiksi. Vetelin Kuivia ei heidän mukaansa liene koskaan ollut olemassa. Eikä myöskään Lopen Uupuneita.

Kolmas pubivisojen klassikko Alapään Koitto sen sijaan on toiminut Etelä-Pohjanmaalla, mutta se sulautui Ylipään Kaverien kanssa vuonna 1925 ja fuusioseuran nimeksi tuli Nurmon Jymy. Jokerina voitaneen mainita, että Jyväskylästä löytyy edelleen seura nimeltä Melanvilauttajat.

Tästä linkistä seurahistorialuetteloon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?