Panu Autio futsalammattilaisena Venäjällä – ”Pelin taso odotetun kova” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Panu Autio futsalammattilaisena Venäjällä – ”Pelin taso odotetun kova”

Futsalpelaaja Panu Autio siirtyi syksyllä espoolaisesta GFT:sta Venäjän Super-liigassa pelaavan Pietarin Politechin riveihin. Ensimmäiset kuukaudet uudessa maassa ja uudessa kulttuurissa ovat sujuneet pelillisesti varsin hyvin.

Panu Autio­

25.12.2013 21:49

Autio pelasi kaudet 2010-2012 ensimmäisenä suomalaisena futsalpelaajana ulkomailla ammattilaisena, kun hän hankki elantonsa Espanjan toiseksi korkeimmalla tasolla. Viime kauden hän pelasi kotimaan Futsal-liigassa, mutta nyt ura jatkuu Venäjän Super-liigassa, jota pidetään yhtenä maailman kovimmista sarjoista.

- Pelin taso täällä on ollut odotetun kova. Vastustajajoukkueet vilisevät maailman parhaita pelaajia. Täällä pelaa monia pelaajia Brasilian, Espanjan ja Venäjän maajoukkueista, Autio kertoo.

- Pelin taktisuus on yllättänyt hieman. Suurin osa joukkueista pelaa tiukkaa aluepuolustusta. Se on hyvin erilaista siihen mihin olen tottunut Espanjassa tai Suomessa, pelaaja lisää.

Pietarin Politech on yksi Venäjän Super-liigan pienimmistä joukkueista. Alkukausi on sujunut joukkueelta heikosti.

 - Olemme tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Toisaalta olemme pieni seura ja operoimme yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista, joten valtaosassa peleistä olemme olleet jo lähtökohtaisesti altavastaajia. Siitä huolimatta olisin toivonut, että olisimme pystyneet venymään parempiin tuloksiin, Autio toteaa.

Autio on saanut mukavasti vastuuta kivikovassa sarjassa. Maaleja hän on tehnyt toistaiseksi neljä.

- Täysin tyytyväinen en ole. Alkukaudesta pelasin paljon ja mielestäni myös ihan hyvin, mutta viime aikoina olen joutunut jäämään ajoittain vähemmille minuuteille. Maalisaldo on kuitenkin ihan ok. Olen varma, että kevätkauden aikana pystyn nostamaan oman pelini tasoa ja auttamaan joukkueelle lisää pisteitä, Autio sanoo.

Autio on viihtynyt hyvin Pietarissa. Tosin kulttuurieroja löytyy, jotka tuovat omat haasteensa.

- Vaikka pidän itseäni kohtuullisen kokeneena kosmopoliittina ja maantieteellisesti Pietari on erittäin lähellä Suomea, olen yllättynyt kuinka vaikeaa Venäjälle sopeutuminen on ollut. Kieli on iso haaste ja ihmiset eivät turhaan hymyile, espoolaislähtöinen Autio kertoo.

- Ulkomaalaisia ei myöskään päästetä helpolla. Esimerkiksi joukkueemme brasilialaisvahvistus lähetettiin parin kuukauden jälkeen takaisin kotiin, koska seurajohtomme ei ollut tyytyväinen hänen esityksiinsä. On täällä kuitenkin paljon hyviä juttuja - ottaa vain oman aikansa, että äiti-Venäjää oppii rakastamaan, Autio päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?