HIFK:n tuttu putki jatkuu - pelit siirrettiin Porvooseen

Julkaistu:

Jääpallo
Parikymmentä vuotta sitten elokuvakävijät nauroivat amerikkalaiskomediaa "Päiväni murmelina", jossa päähenkilö herää joka aamu samaan päivään. Kaikki tapahtumat toistuvat, ja toistuvat, ja toistuvat, täysin samanlaisina.
Helsinkiläisillä jääpalloihmisillä vastaava kokemus toistuu joka syksy, sillä pääkaupungissa ei saada tekojäitä valmiiksi kauden alkuun. HIFK:n pelaajavalmentaja Juha Laitinen kuvasi tilannetta bandykauden avaustilaisuudessa mainitsemalla juuri "Päiväni murmelina".

- Joka vuosi sama. En tiedä, muuttuuko se minun elinaikanani.
Kauteen valmistautuminen on HIFK:lla ja Botnialla tyystin erilaista kuin vaikkapa OLS:lla tai ToPV:lla. Oulussa on päästy isolle jäälle jo viitisen viikkoa, Haaparannassa jo seitsemän viikkoa.

- Alkutekijöissä ollaan. Ei yhtään täysimittaista harjoitusta, Laitinen kuvaa puolustavan mestarin lähtökohtia perjantaina alkavaan kauteen.
HIFK:lle oli otteluohjelmaan kauden avausviikonlopulle laitettu kotipelit ToPV:a ja OLS:aa vastaan. Kallion kenttä kuitenkin muistuttaa enemmän uima-allasta kuin bandykenttää, ja Jääpalloliitto päätti tiistaina siirtää ottelut Porvooseen.

Helsinkiläinen "Päiväni murmelina" toistunee, kunnes tilanteen pelastaa Suomen ensimmäinen jääpallohalli. Liiton puheenjohtaja Kari Peuhkuri arvioi, että sellainen saadaan "kahden kolmen vuoden kuluttua". HIFK:n Laitinen ei ole yhtä optimistinen.

- Pelaan niin kauan, kunnes se on olemassa. Tiedä sitten, kehtaako pelata kuusikymppiseksi, 44-vuotias Laitinen ennakoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt