Juha Salminen lopettaa uransa

Julkaistu:

Enduro
Maailman kaikkien aikojen menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen, 36, päättää kilpauransa MM-tasolla kuluvan kauden päätteeksi.
Salminen voitti pitkällä urallaan 13 henkilökohtaista MM-kultaa ja seitsemän joukkuemaailmanmestaruutta. Lisäksi hän ajoi kaksi kertaa USA:n GNCC-sarjan mestariksi.

- Nyt on aika siirtyä uusiin haasteisiin. Olen mennyt niin pitkään enduron ehdoilla, että katsoin ajan olevan kypsä tehdä jotain muuta, Salminen sanoi tiedotteessa.

Myös trialissa ja motocrossissa kansainvälisiä kisoja voittanut Salminen voitti heinäkuussa ajetussa Kouvolan SM-rallissa oman luokkansa ylivoimaisesti.

- Olisin valmis ajamaan kyllä ralliakin niin sanotusti sata lasissa, sillä tiedän ja tulokset ovat osoittaneet sen, että pärjään siinä. Ralli on kuitenkin armottoman kallis laji, hän kertoi.

Tältä kaudelta Salminen tavoittelee vielä MM-hopeaa, kun MM-sarja päättyy puolentoista viikon kuluttua Ranskan St. Flourissa. Ennen päätösviikonloppua Salminen on kaksi pistettä Matti Seistolaa edellä.

Tulevana viikonloppuna Salminen kamppailee Italian sarjan mitalista Cassano Magnagossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt