Olympiakomitean Nieminen: Emme kiellä sateenkaarikynsiä

Julkaistu:

OLYMPIAKISAT
Helsingin Sanomien verkkolehti otsikoi keskiviikkoiltana, että Suomen olympiakomitea kieltäisi Sotshin kisoihin valittavilta suomalaisurheilijoilta yleisurheilun MM-kisoissa Moskovassa kohua herättäneet sateenkaaren värein maalatut kynnet. Väreillä protestoitiin Venäjän jyrkän linjan ihmisoikeusrikkomukseksi katsottua ns. homolakia.
HS:n haastattelema Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen painottaa, etteivät sen paremmin Suomen olympiakomitea kuin sen puheenjohtaja ole kieltämässä sateenkaarikynsiä.

-Referoin haastattelussa lähinnä Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) sääntöjä. Ne kieltävät yksiselitteisesti poliittisen agitoinnin kisojen aikana. Meillä ei ole valtuuksia kieltää sateenkaarikynsiä tai mitään muutakaan, mutta halusin muistuttaa tällaisen toiminnan mahdollisista seuraamuksista, Nieminen kommentoi.

Olympiakisoihin lähtevä urheilija allekirjoittaa dokumentin, jossa sitoutuu noudattamaan kisojen alla ja aikana KOK:n sääntöjä mm. poliittisten mielenilmausten osalta. Allekirjoituksen vastineeksi hän saa kisa-akkreditoinnin. Sääntörikkomus johtaa pahimmillaan akkreditoinnin menettämiseen ja poistamiseen kisoista.

-Urheilijat ovat tehneet valtavasti työtä menestyäkseen nimenomaan olympiakisoissa. Yleinen järjenkäyttö on silloin perusteltua, katsoo Nieminen.

Olympiakomitean hallitus kokoontui keskiviikkona. Kokouksen aikana Venäjän homolaista ja tilanteesta puhuttiin perusteellisesti.

Talviolympiakisoissa kynsiprotesti voi purra huonommin kuin yleisurheilun MM-kisoissa, sillä suurin osa lajeista urheillaan hanskat kädessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt