Suomen uusi triathlontähti: "Tavoitteeni on maailmanmestaruus"

Julkaistu:

TRIATHLON
Viikko sitten Suomen kansalaisuuden saanut Darby Thomas uusi triathlonin puolimatkan Suomen mestaruutensa Joroisten Finntriathlonissa lauantaina.
Thomas paransi viime vuoden voittoaikaansa runsaalla kahdeksalla minuutilla ja uhkui menohaluja kohti ensimmäistä täyden matkan kilpailuaan.

Kisaa hallitsi aina juoksun viidelle viime kilometrille saakka Viron Kirill Korsegarov, jonka Thomas ajoi ja juoksi yli kolmen minuutin takamatkalta kiinni ja voittoon peräti 53 sekunnin erolla.

- Tämä oli hieno kilpailu. Pyöräilyssäkin hän oli tosi kova, mutta uskoin, että juoksuvauhtini riittää ja että kaikki on mahdollista. Olen hyvässä kunnossa. Kuuden viikon päästä on ensimmäinen täyden matkan kilpailuni, Salossa seitsemättä vuottaan asuva Thomas kertasi.

Suomi on saanut uuden kansainvälisen tason triathlonistin.

- Tavoitteeni on maailmanmestaruus, 29-vuotias syntyjään yhdysvaltalainen Thomas vakuutti.

Kisan kolmanneksi nousi viime vuoden hopeamitalisti Jarmo Hast, joka juoksuosuudella ohitti uintia hallinneen Panu Liedon.
 
Lehtonen ylivoimainen

Naisissa kamppailtiin Merja Kivirannalta vapaaksi jääneestä tittelistä. Suurta kilpailua siitä ei tullut, sillä alkukesän sairastellut Tiina Boman joutui alusta pitäen tunnustamaan Kaisa Lehtosen paremmakseen.

Lehtonen vakuutti päässeensä helpolla, mutta tuumi kisan palvelleen hyvin kolmen viikon päästä Saksan Wiesbadenissa käytävää puolimatkan EM-kilpailua.

- Uinti sujui hyvin ja pääsin hyvin karkuun. Pyöräilyn ja juoksun otin iisisti, ei tarvinnut rutistaa missään vaiheessa. Sain uuden pyörän ja uskon, että vauhtini sillä paranee vielä. Kun saan viisi minuuttia tämän päivän tuloksista pois pyöräilyssä ja juoksussa, niin olen lähellä podiumpaikkaa EM-kisassa, Lehtonen sanoi.

- Kaisa [Lehtonen] meni tänään kansainvälistä ja minä kansallista vauhtia, hopeanainen Boman tunnusti.

SM-pronssin valtasi lajin kolmannella mitalillaan yleisurheilun triathloniin vaihtanut Maria Söderström.

- SM-maastoissa olin vielä kuudes, mutta ratajuoksut olen jättänyt. Tämä laji vei mennessään, 29-kertainen yleisurheilun SM-mitalisti tuumi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt