Muut lajit

Venäjän mestarijudoka hyppäsi kuolemaan kirje mukanaan

Julkaistu:

JUDO
Moninkertainen EM-judoka Jelena Ivashtshenko, 28, jätti venäläisten viestimien mukaan jälkeensä jäähyväiskirjeen.
Ivashtshenko kuoli lauantaina, kun hän putosi Tjumenissa kerrostalon 15. kerroksesta.

Tutkijalähteiden mukaan kyseessä oli itsemurha, sillä nainen oli kirjoittanut myös jäähyväiskirjeen.

Jäähyväiskirje löytyi hänen passinsa välistä. Passin Ivashtshenko oli laittanut rintataskuunsa.

Komsomolskaja Pravdan mukaan Ivashtshenko pyytää kirjeessään anteeksi tekoaan läheisiltään, mutta kirjeeseen sisältyy myös lause: ”Minun kuolemastani ei pidä syyttää ketään, paitsi...”

- Hän mainitsee muutamia nimiä, mutta en halua sanoa tässä vaiheessa niitä ääneen. Tutkinta on käynnissä, urheilijattaren isä oli kertonut lehdelle.

Lifenews.ru-lehden mukaan Ivashtshenko oli kärsinyt vakavasta masennuksesta seitsemän viime vuotta. Hänen kerrotaan myös yrittäneen itsemurhaa jo aiemmin. 

Venäjän judoliitto tiedotti Ivashtshenkon kuolemasta aluksi vain sen, että kyseessä oli traaginen kuolema. Myöhemmin kerrottiin yksityiskohdat itsemurhasta.

Venäläislehtien mukaan presidentti Vladimir Putin oli Ivashtshenkon ihailija ja kävi usein katsomassa häntä turnauksissa. Nyt Putinin hallinnon kerrotaan ottaneen kuoleman taustojen tutkinnan omaan kontrolliinsa.

Ivashtshenko oli Lontoon 2012 olympiakisoissa naisten yli 78 kilon sarjassa seitsemäs. Hän voitti Euroopan mestaruudet 2007, 2009, 2011 ja 2012. Lisäksi Ivashtshenkolla oli MM-kisoista yksi hopea ja kaksi pronssimitalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt