Todetaanko Oscar Pistorius syyttömäksi poliisin virheen vuoksi? - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Todetaanko Pistorius syyttömäksi poliisin virheen vuoksi?

Tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta epäilty paralympiavoittaja Oscar Pistorius saattaa tapauksen entisen tutkijan Hilton Bothan mukaan välttää tuomion poliisin virkavirheen vuoksi.

Oscar Pistorius saattaa hyötyä poliisin tekemästä virheestä.­

3.6.2013 13:38

Sky News -uutiskanava sai viime viikolla haltuunsa rikoksen tapahtumapaikalta Pistoriuksen asunnosta tapauksen jälkeen otettuja valokuvia.

Kuvien vuotajaksi epäillään alkuperäiseen tutkintaryhmään kuulunutta poliisia. Kuvat otettiin ilmeisesti kamerakännykällä. Kuvista käy ilmi, että tutkintaryhmään kuuluneet poliisit muun muassa astuivat sisälle asuntoon ilman jalkinesuojuksia.

Tapauksen tultua ilmi tutkintaryhmä vaihdettiin kokonaan ja ryhmän päällikkö Hilton Botha vetäytyi syrjään rikospoliisin tehtävistä.

- Tiesin, että kuka tahansa voisi tulla sisään ja ottaa kuvia, ja se tuhoaisi tutkintamme. Olin myös kuullut, että kuvista tarjottiin rahaa. Joku ansaitsi tällä teollaan rahaa, ja toivon, että hänet saadaan vastuuseen teostaan, Botha kertoo Aftonbladetin mukaan.

Vaikka julkisuuteen vuotaneet kuvat ovat kamerakännykällä otettuja eivätkä ne kuulu poliisin viralliseen tutkintamateriaaliin, on mahdollista, että puolustus sai valokuvat käsiinsä ennen kuin poliisi luovutti viralliset rikospaikalta otetut valokuvat eteenpäin. Mikäli näin tapahtui, kyseessä on tutkinnan uskottavuuden kannalta vakava virhe, johon puolustus saattaa vedota oikeudenkäynnin aikana.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?