Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynti alkaa - todistajien joukossa entinen tyttöystävä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Pistoriuksen oikeudenkäynti alkaa - todistajien joukossa entinen tyttöystävä

Tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta epäillyn paralympiavoittaja Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynti alkaa tiistaina.

Oscar Pistorius oikeuden kuultavana helmikuussa.­

3.6.2013 12:59

Steenkamp löydettiin ammuttuna Pistoriuksen asunnon kylpyhuoneesta helmikuussa. Pistoriuksen epäillään ampuneen neljä laukausta Steenkampia kohti kylpyhuoneen oven läpi. Kolme laukauksista osui Steenkampiin. Pistoriuksen puolustusasianajajan mukaan paralympiavoittaja luuli ampuvansa murtovarasta.

Helmikuussa pidetyn syytteiden lukemisen jälkeen Pistorius on pysytellyt poissa julkisuudesta. Hän on odottanut oikeudenkäynnin alkamista setänsä Arnoldin luona. Arnold Pistoriuksen mukaan murhasta epäilty juoksija on ollut viime kuukaudet henkisesti täysin hajalla.

- Mitä voi sanoa, kun kaikkein rakkain ihminen menehtyy, ja sinun väitetään olevan vastuussa siitä? Miltä sinusta tuntuisi? Sellaista tilannetta on mahdoton kuvitella, Arnold Pistorius kertoo ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan. Käsittely siirtynee elokuulle

Englantilaislehti Guardianin tietojen mukaan tiistaina järjestettävän oikeudenkäynnin aloitusistunnon odotetaan olevan lyhyt. Tapauksen käsittely alkaa toden teolla elokuussa, kun poliisi on saanut tutkintansa päätökseen.

Tieto siitä, ketkä aikovat todistaa oikeudessa Pistoriusta vastaan, on kuitenkin jo vuotanut julkisuuteen. Todistajien joukossa ovat mukana muun muassa Pistoriuksen entinen tyttöystävä Samantha Taylor, Steenkampin entinen poikaystävä Francois Hougaard sekä joukko Pistoriuksen lähimpiä naapureita ja turvamiehiä.

Valokuvat vuotivat julkisuuteen

Sky News julkaisi viime viikolla ensimmäiset valokuvat Pistoriuksen asunnosta ampumisen jälkeen. Kohua herättäneissä kuvissa näkyivät muun muassa luodinreiät kylpyhuoneen ovessa ja verinen portaikko.

Kuvissa näkyi myös muutamia yksityiskohtia, joita Pistoriuksen puolustuksen arvellaan käyttävän todisteina sen puolesta, että eteläafrikkalaisjuoksija kuvitteli ampuvansa kohti murtovarasta. Näihin yksityiskohtiin kuuluu muun muassa rikki mennyt ovi.

Syyttäjän mukaan ampumista edelsi riita Steenkampin ja Pistoriuksen välillä. Riidan yllyttyä Steenkamp pakeni syyttäjän mukaan kylpyhuoneeseen, ja Pistorius murhasi hänet kylmäverisesti kiinnitettyään ensin proteesijalkansa paikoilleen.

Pistoriuksen setä Arnold on ainoa juoksijan lähipiiristä, joka on toistuvasti puolustanut syytettyä. Koko perheen odotetaan saapuvan paikalle oikeudenkäynnin aloitusistuntoon tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?