Olympiamitalisti Yli-Hannuksela: "Salibandy kaukana huippu-urheilusta"

Kansainvälinen olympiakomitea KOK viestitti helmikuussa, että paini on olympialaisessa urheiluperheessä uhanalainen laji. Suomen joukkueen valmentajana painin EM-kisoissa Georgian Tbilisissä toimiva Marko Yli-Hannuksela uskoo lajin pysyvän olympialaisissa.

Marko Yli-Hannuksela uskoo painin selviävän.

22.3.2013 18:25

- Onhan tässä nyt jonkinlainen mietinnän paikka. Uskon, että FILAssa eli kansainvälisessä painiliitossa on nyt herätty. Paini on saanut selkeän tuen myös Venäjän [presidentti Vladimir] Putinilta ja yli kolmeltakymmeneltä yhdysvaltalaiselta kuvernööriltä. Uskon painin selviävän, mutta eihän maailma lopu, kävi painille kuinka tahansa, Yli-Hannuksela sanoo.

Paini on Yli-Hannukselan mukaan jäänyt muiden lajien jalkoihin myös kotimaisessa mediassa.

- Palloilun osuus korostuu liikaa julkisessa keskustelussa, mediassa ylipäätään ja myös ihmisten mielessä. Esimerkiksi salibandy on mielestäni kaukana huippu-urheilusta, Yli-Hannuksela sanoo ja muistuttaa samaan hengenvetoon, ettei halua loukata ketään.

Suomen painiliitto on tällä erää ilman päävalmentajaa. EM-kisoissa maajoukkueesta vastaavat Yli-Hannuksela ja Juha Lappalainen. Liitto siirsi päävalmentajan valintaa kuukaudella reilu viikko sitten. Se ei kiusaa Yli-Hannukselaa.

- Hyvä, että asiaa puidaan tarkoin ja joka kantilta, lajin seitsemänkertainen arvokisamitalisti sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?