Muut lajit

IS Urheilun Juha Kanervalle Vuoden urheilukirja -palkinto

Julkaistu:

Ilta-Sanomien urheilukolumnistin ja Veikkaajan toimittajan Juha Kanervan kirjoittama Urheilulajien synty (Teos) on valittu Vuoden urheilukirjaksi 2012.
Loppukilpailuun pääsi kuusi kirjaa. Kanervan yhdessä ex-työtoverinsa Vesa Tikanderin kanssa kirjoittama teos katsottiin parhaimmaksi.

Muut finalistit olivat Helsingin jäähalli (Erkki Alaja, Teos), Juoksu (Jari Ehrnrooth, Lurra Editions), Kuntodoping (Mikko Salasuo ja Mikko Piispa, Nuorisotutkimusseura), Liikkeen harmonia. Naisvoimistelua runon siivin (Eevi Kaasinen, Into), Simmis - Flytande i 125 år/Pinnalla 125 vuotta (Sulevi Pellinen, Helsingfors Simsällskap).

Juha Kanerva, 47, tunnetaan urheilusta laaja-alaisesti kiinnostuneena toimittajana, joka on kotonaan niin olympiakisoissa kuin pienemmissäkin tapahtumissa.

- Idea oli Teoksen kustannuspäällikön Silja Hiidenheimon. Hän heitti Darwinin hengessä pallon reilu kolme vuotta sitten minulle, Kanerva kertoi.

Suomesta on puuttunut palkitun kirjan tapainen esitys urheilulajien syntyhistoriasta. Nyt aukko on täytetty, mutta massiivinen projekti vaati työkumppanin.

- Kysyin Vesaa mukaan. Tunnemme toisemme 1990-luvun puolivälistä, kun olimme yhtä aikaa töissä Urheilukirjastossa, Kanerva jatkoi.

Kaikki lajit eivät mahtuneet lähes 500-sivuiseen opukseen.

- Valitettavasti moottoriurheilusta jäi pois moottoriveneily. Kamppailulajejakin on niin paljon, että emme saaneet läheskään kaikkia mukaan, Kanerva pahoitteli.

Suomen Urheilumuseosäätiön asettamaan palkintoraatiin kuuluivat Hilla Blomberg, Susanna Luikku, Kai Gardberg ja Mika Wickström.

Kanerva ei ole ensimmäistä kertaa kukitettavana, sillä hän oli mukana 2007 ykköseksi valitun Rakas jalkapallo -kirjan tekijätiimiissä. Futiskirja juhlisti suomalaisen jalkapallon satavuotista taivalta.

Vuoden Urheilukirjat 2000-luvulla:

2000: Urheilutieto - vuosi 2000 (Markku Siukonen, Kustannus-Notariaatti Oy)

2001: Sydän sykki sataa - Turun Urheiluliitto 1901-2001 (Jyrki Talonen, Turun Urheiluliitto)

2002: Jalkapallon MM-kisat 2002 (Jussi Eskola, Mauri Forsblom, Esko S. Lahtinen, Juha Tamminen, Keith Armstrong, Intereuropean Publications)

2003: Leijonien tarina (Ari Mennander, Pasi Mennander, Ajatus Kirjat)

2004: Antiikin urheilu (Sami Koski, Mika Rissanen, Juha Tahvainen, Atena Kustannus)

2005: Otto Brandtin tie - Otto Brandts väg (Lexi Lehtonen, Förlaget Vingpennan)

2006: Suomi voittoon – kansa liikkumaan: Suomen yleisurheilun 100 vuotta (Seppo Martiskainen, Yleisurheilun Tukisäätiö)

2007: Rakas jalkapallo - Sata vuotta suomalaista jalkapalloa (Yrjö Lautela, Göran Wallén, Teos)

2008: Raviurheilun maailma (Vili Pesu, Mäntykustannus)

2009: Järviset --- legendaarinen suomalainen urheilijaperhe (Antero Raevuori, Revontuli)

2010: Taitoluistelun lumo (Leena Lehtolainen, Kaisa Viitanen, Paasilinna)

2011: Urheilukirja (Tuomas Kyrö, Teos)

2012: Urheilulajien synty (Juha Kanerva, Vesa Tikander, Teos)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt