Muut lajit

Matti Helminen kiistää käyttäneensä dopingia

Julkaistu: , Päivitetty:

Belgian pyöräilyliitto mätkäisi suomalaispyöräilijä Matti Helmiselle kahden vuoden toimintakiellon. Helminen kuitenkin kiistää käyttäneensä dopingia.
IS Urheilu kertoi maanantaina Helmisen jääneen kiinni dopingtestissä reilut kolme kuukautta sitten. Helminen on jo valittanut Belgian liiton langettamasta tuomiosta urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen (CAS).

Medialle lähettämässään tiedotteessa Helminen myöntää, että hänen toukokuussa Tour de Luxemburgin yhteydessä antamansa dopingnäyte ei ole ollut puhdas.

Helminen kuitenkin kiistää sen johtuneen kiellettyjen aineiden käytöstä.

- En ole syyllistynyt mihinkään urheilussa kiellettyyn menettelyyn ja aion tehdä parhaani asian selvittämiseksi, Helminen sanoo tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- 31.5.2012 Tour de Luxemburgissa antamastani dopingnäytteestä oli löytynyt minulle tuntematonta ainetta (kihtilääke, probenesid) häviävän pieni pitoisuus. Hollantilaisen dopingasiantuntijan Douwe de Boerin
mukaan en ole voinut saada mitään etua tai hyötyä urheilussa kyseisestä aineesta. Löytynyt äärimmäisen pieni määrä ei olisi voinut toimia minkäänlaisena peiteaineena eikä mitään peiteltävää myöskään koskaan ole ollut, Helminen sanoo.

Helmisen mukaan aine on joutunut hänen elimistöönsä "normaalin elinympäristön tai ravinnon epäpuhtaudesta".

Oikaisu 12.11.2012 klo 17.14
Toisin kuin Ilta-Sanomat kertoi 12.11.2012 julkaisemassaan verkkouutisessa, kilpapyöräilijä Matti Helmisen käryyn johtaneet aineet eivät ole epo ja kortikosteroidi vaan probenesidi, kansainvälisen pyöräilyliiton viestintäpäällikkö Enrico Carpani vahvistaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt