Uusi dopingkäry - huippu-urheilijalta synkkä tiedote

Julkaistu:

Tiistaina paljastui jälleen uusi doping-urheilija.
Lance Armstrongin entinen tallitoveri, eteläafrikkalainen pyöräilijä David George myönsi tiistaina epo-hormonin käytön. George, 36, jäi kiinni kilpailun ulkopuolisessa testissä elokuun lopulla.

Viime vuodet maastopyöräilijänä ajanut George oli Armstrongin joukkuetoveri U.S. Postal Service -tallissa vuosina 1999 ja 2000. Hän edusti Etelä-Afrikkaa olympialaisissa 1996 ja 2000.

- Pyöräily, kuten tiedätte, on ollut sekavassa tilassa. Ja vaikka se on suonut minulle mahtavia hetkiä, se on myös tuonut kokemuksia, joita ei yhdenkään ihmisen tai nuoren urheilijan pitäisi kokea, kahden vuoden kilpailukiellon todennäköisesti saava George kuvaili tiedotteessaan.

George tyytyy kohtaloonsa, eikä aio vaatia B-näytteen analysointia.

- Tiedän, että lopputulos olisi sama. Ymmärrän täysin tunnustukseni seuraukset.

Maantiepyöräilyn kaikkien aikojen suurimpien tähtien joukossa vuosia paistatellut Armstrong menetti lokakuussa kaikki seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan, kun hänen osuutensa järjestelmällisessä dopingsotkussa paljastui.

Eräs vahva tekijä Armstrongin tuomitsemisessa oli se, että useat hänen ex-tallitovereistaan todistivat häntä vastaan Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usadan tutkimuksissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt