Lance Armstrong luovutti - menettää kaikki Ranskan ympäriajon voittonsa

Julkaistu: , Päivitetty:

Entinen kilpapyöräilijä Lance Armstrong on menettämässä kaikki seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan.
Viime vuonna kilpauransa lopettanut Lance Armstrong ilmoitti myöhään torstaina, ettei jatka oikeustaisteluaan antidopingviranomaisten dopingsyytöksiä vastaan.

Armstrongin piti ilmoittaa puoleen yöhön mennessä halukkuudestaan vastata Yhdysvaltain antidopingtoimiston USADA:n syytöksiin välimieskäsittelyssä.

Yhdysvaltain antidopingtoimiston USADA:n toimitusjohtajan Travis Tygartin mukaan Armstrong menettää Ranskan ympäriajon voitot ja saa elinikäisen kilpailukiellon.

Armstrongia uhkaa myös elinikäinen kilpailukielto ja Sydneyn olympialaisten pronssimitalin menetys.

USADA:n mukaan Armstrong käytti kiellettyjä aineita ja menetelmiä vuodesta 1996 alkaen. Toimiston mukaan hän käytti epoa, steroideja ja veritankkausta.

Armstrong valitti syytöksistä liittovaltion oikeuteen, mutta hävisi.

- Jokaisen ihmisen elämässä tulee hetki, jolloin pitää sanoa "nyt riittää". Minulle se hetki on nyt, Armstrong sanoi julkisuuteen antamassaan lausunnossa.

Lue Armstrongin lausunto hänen kotisivultaan tästä.

USADA:n toimitusjohtaja Travis Tygartin mukaan antidopingtoimistolla on valta poistaa Armstrongilta kaikki hänen voittamansa tittelit, mutta Armstrong kiisti Tygartin väitteet. Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI ei ole vielä ottanut kantaa asiaan.

Kansainvälisen antidopingjärjestö WADA:n puheenjohtaja John Fahey sanoi, että Armstrongin päätös jättää oikeustaistelu sikseen osoittaa dopingsyytteissä olleen perää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt