Muut lajit

Rekin suomalainen maailmanmestari: Onneksi en ole enää mukana

Julkaistu:

Jani Tanskanen voitti rekillä maailmanmestaruuden vuonna 1997. Voimistelu on kehittynyt  niistä päivistä reilusti.
Lontoon olympialaisten tämänpäiväinen rekkifinaali oli kovatasoinen. Voimisteluliiton miesten telinevoimistelun lajipäällikkönä nykyään työskentelevä Tanskanen seurasi kisaa tänään aitiopaikalta Lontoon North Greenwich Arenalla.

- Sarjojen vaikeustaso on noussut, niin kuin on käynyt joka telineellä. Nyt pystytään tekemään vaikeita liikkeitä peräkkäin yhdistelminä. Minun parhaidenkaan sarjojeni vaikeudella ei olisi mitään asiaa näissä kisoissa.

Tanskanen työskentelee Lontoon olympialaisissa Kansainvälisen voimisteluliiton urheilijakomission johtajana.

- Sanoin rekkifinaalin jälkeen kollegalleni, että onneksi en ole enää mukana. Koska oli tuo niin hurjannäköistä touhua, Tanskanen sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onko rekki voimistelun kuninkuuslaji?

- Kyllä minä pidän sitä kuninkuuslajina näistä yksittäisistä telineistä. Onhan siinä hurjaa menoa, ja kyllä se rohkeuttakin vaatii.. Toki monipuolisuuden kautta kuusiottelua voi muuten pitää kuninkuuslajina, Tanskanen sanoi.

Rekin olympiavoiton otti Epke Zonderland, jonka ohjelman vaikeusaste oli finaalin korkein. Hollantilaisen suoritus sai North Greenwich Arena vetää liki 20 000 katsojaa vetäviin katsomoihin tulleet oranssiasuiset fanit villiintymään. Zonderlandin pisteet olivat 16,533, ja hopeankin sai eurooppalaisvoimistelija, Saksan Fabian Hambuchen (16,400). Pronssin sai Kiinan Zou Kai (16,366).

Tanskanen uskoo, että Rion olympialaisissa 2016 on mukana suomalaisia miesvoimistelijoita.

- Kyllä heitä siellä nähdään, ilman muuta, Tanskanen vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt