Uljas

Muut lajit

Lontoo hetki hetkeltä: Bolt pinkoi olympiakultaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Lontoo hetki hetkeltä -jutussa seurataan olympialaisten tapahtumia aamusta yöhön. Tänään sunnuntaina suomalaisten fokus on purjehduksessa, jossa haisee mitali.
Sunnuntain oleelliset pointit ovat seuraavat:

 • Iltapäivän kuumin suomalaisuutinen on tässä: Tuuli Petäjä on purjehduksen RS-X-luokan kisassa väkevästi kiinni mitalissa!
 • Lauri Lehtinen ja Kalle Bask tippuivat tiukassa 49er-luokan mitalitaistossa kuudenneksi
 • Andy Murray otti revanssin Roger Federeristä ja vei olympiakultaa kotiyleisöön edesä
 • Usain Bolt  on yhä universumin nopein ihminen
Klo 00.10 Unkarin Krisztian Pars moukaroi olympiakultaa tuloksella 80,59.

Klo 00.01: Usain Bolt uusi 100 metrin olympiakullan näytöstyylin. Lue lisää täältä.

Klo 23.51: ANTTI VIROLAINEN, LONTOO: J
ukka Keskisalo vietiin pyörätuolilla stadionilta pois. Vasemman jalan piikkari oli pois jalasta - kantapäävammaa epäillään.Klo 23.22: RAMI TUISKU, LONTOO:
Yksi Jukka Keskisalon uran huippuhetkistä lähestyy. Miesten estejuoksun finalistit ovat saapuneet stadionille. Finaali alkaa klo 23.25.

Keskisalo joutuu takuulla kovaan kyytiin. Finaalissa on mukana mm. kolme kenialaista. Klo 23.13: Sanya Richards-Ross vei naisten 400 metrin värikkään olympiafinaalin. Richards-Ross aloitti hurjasti, himmasi takasuoralla ja oli lopulta vahvin loppusuoran taistossa.

Klo 23.10:
Kazakstanin Olga Rypakova voitti naisten kolmiloikan olympiakultaa.

Klo 22.13: RAMI TUISKU, LONTOO:
Olympiastadionin rata on ensimmäisten kisapäivien perusteella nopea. Todella nopea.

Miesten satasen alkuerissä pidettiin sellaista vauhtia, että illalla saatetaan tehdä historiaa. On täysin mahdollista, että kaikki kahdeksan finalistia alittavat 10 sekuntia ensi kertaa arvokisoissa.

Välierissä seitsemän ukkoa paineli tuon rajan alle ja kahdeksantena finaaliin selvinnyt Richard Thompson 10,02.

Klo 22.05:
Yohan Blake vei kolmannen välierän nimiin ajalla 9,85. Juoksu ei ollut kuitenkaan lähellekään niin rentoa kuin Boltilla hetki aikaisemmin. Finaalista on helppo ennustaa näiden kahden herran välistä kaksintaistelua, mutta Justin Gatlinilla voi olla oma sanansa sanottavana.

Klo 21.54:
Usain Bolt hölkkäsi erävoittoon ajalla 9,87. ME-mies on aivan jäätävässä kunnossa!

Klo 21.51: 
Justin Gatlin vakuutti ensimmäisessä välierässä juostuaan kevyesti huippuajan 9,82. Toisena suoraan jatkoon meni Hollannin Churandy Martina maan ennätyksellä 9,91. Asafa Powel jäi kolmanneksi ja aikavertailuun, mutta aika 9,94 luulisi riittävän finaaliin.

Klo 21.17: RAMI TUISKU, LONTOO:

Illan yleisurheilukisat ovat käynnistyneet. Suomalaisista on jo tulessa Osku Torro miesten korkeuden karsinnassa.

Naisten 400 metrin aitojen avauserässä nähtiin dramatiikkaa, kun peräti kaksi juoksijaa kaatui aitaa ylittäessään.

Hetken kuluttua saadaan esimakua illan kliimaksista. Miesten 100 metrin välieriin valmistautuvat pikajuoksutykit ovat jo verryttelemässä stadionin viereisellä lämmittelykentällä. Välierät alkavat klo 21.45 Suomen aikaa.

Klo 20.20: RAMI TUISKU, LONTOO:
Olympiastadionilla valmistaudutaan suureen iltaan. Kisat alkavat vajaan tunnin kuluttua naisten 400 metrin aitajuoksun alkuerillä.

Jo eilisiltana täällä stadionilla oli järisyttävä tunnelma, kun isäntämaa Britannian urheilijat keräsivät kolme kultaa. Tämän illan ehdottomasti odotetuin tapahtuma on taistelu miesten satasen kuninkuudesta. Kello 23.50 ratkeaa, kuka on planeetan nopein.

Suomalaisittainkin riittää jännättävää. Korkeushyppääjä Osku Torro aloittaa karsintakisan klo 21.05 ja 23.25 Jukka Keskisalo on mukana 3000 metrin esteiden finaalissa.

Katsomot täyttyvät, paikalla vilisee kuuluisuuksia. Kollegani Juha Kanerva paiskasi juuri kättä ohi kiitäneen futislegendan Gary Linekerin kanssa.

Luvassa on huikea yleisurheiluilta.

Klo 19.55 ANTTI VIROLAINEN, LONTOO:
Painin elävää legendaa Aleksandr Karelinia on aina kiva tervehtiä - siis jos hän on hyvällä tuulella. Hermostuneena "Siperian Karhu" voi rusentaa kätesi ihan huomaamattaan.


Onneksi kättely painisalin käytävällä meni hyvin. Minun kämmeneni katosi hetkeksi valtavaan kouraan, joka puristi hellävaraisesti. "Prive!"Klo 19.30 ANTTI VIROLAINEN, LONTOO: Suomen painijoukkueen päävalmentajan Juha Virtasen ja olympiahopeamitalisti Marko Yli-Hannukselan kasvoillta paistoi mahtava helpotus, kun he saattelivat Jarkko Ala-Huikun ja Rami Hietaniemen pois olympiakisojen paininäyttämöltä hetki sitten. Vaaka näytti painonpudotuksen onnistuneen molemmilta. Jarkolla meni tasan ja Ramilta sata grammaa alle.

Järkäleet ajoivat tankkauspuuhiin kisakylään, sillä he painivat huomenna klo 15 Suomen aikaa, ja muutama kilo pitäisi lihottaa sitä ennen.  

Klo 18.35: Nyt ei valitettavasti kuulu hyviä suomalaisuutisia purjehduspaikalta. 49erin kolmossijalla purjehtineet Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jäivät 13. lähdössä vasta 19. sijalla ja tippuivat kokonaistilanteessa kuudenneksi. Ero pronssimitaliin on kuitenkin ainoastaan 6 pistettä, kun jäljellä on vielä kaksi lähtöä ja mitalilähtö.

Klo 18.25:
  Andy Murray voitti tenniksen miesten kaksinpelin olympiakultaa murskattuaan finaalissa Sveitsin Roger Federerin 6-2, 6-1, 6-4.

Klo 17.46: Andy Murray vei myös toisen erän, joten maukas revanssi Wimbledonin finaalitappiosta on enää yhden erän päässä. Roger Federer on kuitenkin noussut ennenkin tukalasta tilanteesta.

Klo 17.44: Lauri Lehtinen ja Kalle Bask sijoittuivat 11. sijalle 49erin 12. lähdössä. Suomalaiskaksikko on edelleen kokonaistilanteessa kolmantena, kun kolme lähtöä ja mitalilähtö on vielä jäljellä.

Klo 17.06: Andy Murray voitti avauserän Roger Federeriä vastaan olympalaisten tennisfinaalissa.

Tapio Nirkko on sijoittunut kymmenenneksi olympiapurjehduksen Finnjolla-luokassa. Britannian Ben Ainslie voitti luokan kolmannen kerran peräkkäin.

Klo 16.32:
Andy Murrayn ja Roger Federerin välinen tenniksen olympiafinaali on käynnissä. Tilanne 2-2 avauserässä.Klo 16. 30 RAMI TUISKU, LONTOO:
Miesten sulkapallon olympiafinaali päättyi hetki sitten Kiinan Lin Danin juhliin. Dan voitti Wembley Arenalla pelatussa finaalissa Malesian Lee Chong Wein erin 2-1.

Ottelu päättyi pitkään palloralliin, jonka viimeisen lyönnin Lee Chong Wein iski pitkäksi. Mestaruuden varmistuttua Lin Dan riehaantui, repi pelipaidan päältään ja heitti sen katsomoon.

Sama kaksikko kohtasi neljä vuotta sitten Pekingin finaalissa, ja silloinkin Lin Dan oli parempi.

Klo 15.58:
Tuuli Petäjällä on mitalilähdössä fantastinen sauma. Olympiakulta vaatisi jo keskisuuren ihmeen, mutta pöytä on erittäin katettu hopeaa varten.

Mitalilähdössä sijapisteet tulevat tuplana. Petäjällä on kultaan matkaa 14 pistettä, mutta hopeataistossa hän on tasapisteissä toisena olevan kilpailijan kanssa.

Tilanne ennen tiistain mitalilähtöä:

1. Marina Alabau Neira, Espanja 24
2. Lee-El Korsiz, Israel 38
3. Tuuli Petäjä, 38

Klo 15.56: Serena ja Venus Williams voittivat naisten nelinpelissä olympiakultaa - jo kolmannen kerran.

Klo 15.41:
Tuuli Petäjä voitti päivän toisen RS-X-lähdön! Eroa seuraavaan syntyi peräti minuutti ja 45 sekuntia.

Petäjä nousi kokonaiskilpailussa jo jaetulle toiselle sijalle, mitä voitaneen kutsua erinomaiseksi suoritukseksi.

Klo 15.23:
Päivän toinen RS-X-lähtö alkoi suomalaisittain hyvin: Tuuli Petäjä on aivan kärjen tuntumassa.

Koska Yle ei ns. dominoi purjehduksenkaan suhteen, voitte seurata kisan etenemistä esimerkiksi täältä, virallisesta tulospalvelusta.

Klo 14.48:
Tuuli Petäjä johti lähtöään pitkään, mutta aivan lopussa hän putosi ykkössijalta viidenneksi. Hän on kokonaistilanteessa kolmen pisteen päässä mitalisijasta.

Edessä on vielä päivän toinen startti. Se on kilpailun viimeinen ennen mitalilähtöä.

Klo 14.37:
Nyt näyttää lupaavalta: Tuuli Petäjä johtaa purjelautailun päivän ensimmäistä lähtöä.

Kohta aletaan puhua mitalista jo ihan tosissaan.

Klo 14.09:
Leena Puotiniemi on maratonilla 15 kilometrin kohdalla sijalla 103.

Klo 13.41 JUHA KANERVA, LONTOO:
Mistä tietää, että Venäjällä on paljon uusrikkaita? Maan olympiajoukkueen kisaesitteen mukaan 5 urheilijan laji on Hummer throw.

Klo 13.34 SAKU-PEKKA SUNDELIN, LONTOO:
Päivän sitaatti numero 1: Metron järjestysmies: "Käyttäkää hyvät ihmiset portaita, nythän on olympialaiset"

Päivän sitaatti numero 2: "The service is good in all lines", kun metro on seissyt kymmenen minuuttia asemalla.

Klo 13.07:
Leena Puotiniemi on mukana naisten maratonilla, joka starttasi hetki sitten. Voittajaa on vielä vaikea ennakoida.

Klo 12.42:
Jahnssonin sarja on valmis. Tulokseksi jäi 552. Se ei riitä kovin pitkälle - ei lähellekään finaalia.

Nimimerkille Ihmettelijä tiedoksi toimituksen näkemys asiaan: Satu Mäkelä-Nummela on olympiavoittaja ja oli aito mitalitoivo, Jahnsson ei. Toinen syy: tilanne ja syyt ovat samat kuin eilen, joten asia on käsitelty.

Klo 12.08: Pistoolikisa etenee sekatahdissa, joten Jahnsson seilaa tuloslistalla kevyesti ylös ja alas. Tällä hetkellä sijalla 28.

Pikauusintana eiliseltä: Antti Virolaisen suhteellisen napakka uintikommentti.

Klo 11.59:
Kai Jahnsson ei selviydy pistoolikisan finaaliin. Hän on nyt sijalla 23, ja matka on auttamatta liian pitkä.

Klo 11.47:
Jahnsson on juuri nyt sijalla 26.

Suomalaisista mukana ovat tänään muun muassa Jukka Keskisalo 3 000 metrin esteissä, mutta hän tuskin taistelee kärkisijoista. Jo finaalipaikka oli lähellä huippusuoritusta. Leena Puotiniemi starttaa maratonille kello 13.

Klo 11.28: Kai Jahnsson on tällä hetkellä sijalla 24 miesten 50 metrin pistoolikisassa.

IS:n olympiapäivä tunnetusti alkaa aina musatärpillä. Aina. Tässä muun muassa ministeri Paavo Arhinmäen suosikkikappale.

Ja toinen, astetta tiukempi sälli Brooklynistä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Satamasilta romahti kesken Eckerö Linen matkustajien poistumisen laivasta – ”Sen piti olla nyt korjattu”

  2. 2

   Karmiva kuva: Näin tosi-tv:n lihaskimput muokkaavat ulkonäköään – miesten suosima ovela konsti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

  3. 3

   Kuolleen sotilaan äiti vahvisti Trumpin kohutut puheet – ”Hän käyttäytyi epäkunnioittavasti”

  4. 4

   Yksi loukkaantui vakavasti rajussa tulipalossa Helsingin Jätkäsaaressa

  5. 5

   Kuva ydinsukellusveneen kannelta käynnisti arvuuttelun: harjoittaako USA Navy Seal -joukkoja Pohjois-Koreaa vastaan?

  6. 6

   Jätkäsaaren tornihotellin asiakas katsoi ikkunasta ja soitti hätäkeskukseen – poliisi löysi paikalta vain tyhjät saunatilat

  7. 7

   Hurmaava Manuela Bosco astui lavalle tv-ruudussa – muodikas läpikuultava asu: ”Ihanaa olla täällä”

  8. 8

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  9. 9

   77-vuotias Tina Turner teki yllätyspaluun – tyylikästä naista ei ollut tunnistaa: Upea muodonmuutos

  10. 10

   Suomen uintitähti pääsi eroon poikkeuksellisesta maksimisykkeestään – sydän lyö nyt aivan eri tavalla kuin 2 vuotta sitten

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies yritti iskeä plusmalli Marjaanaa yökerhossa – ei saanut vastakaikua: lyttäsi järkyttävällä tavalla

  2. 2

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  3. 3

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  4. 4

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  5. 5

   TM: Näin käy, jos Audin, Seatin, Skodan tai VW:n öljyä syövän moottorin jättää korjaamatta – ja lisää vain halvinta mahdollista öljyä

  6. 6

   Jane voitti lotossa jättipotin 17-vuotiaana – tuhlasi rahat rintoihin ja peppuun: Jakaa netissä kuvia ylpeänä

  7. 7

   77-vuotias Tina Turner teki yllätyspaluun – tyylikästä naista ei ollut tunnistaa: Upea muodonmuutos

  8. 8

   Olympiavoittaja rikkoi hiljaisuuden 27 vuoden jälkeen – kertoi joutuneensa 15-vuotiaana lajilegendan raiskaamaksi

  9. 9

   Entinen F1-kuski Johnny Herbert vertaa Mika Saloa ja Mika Häkkistä – ”Kun hänen kanssaan puhui, ajautui riitaan”

  10. 10

   Elvis Presleyn harvoin julkisuudessa nähdyt kaksos-lapsenlapset ihastuttivat – poseerasivat äidin rinnalla suloisina

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Onko tässä erikoisin hääkuva ikinä? Kreikkalaiskappeli kielsi ulkomaalaisparien häät rivon kuvan seurauksena

  5. 5

   Aku Hirviniemi katosi vuosi sitten äkisti julkisuudesta – nyt hän kertoo, mitä silloin tapahtui: ”Tuijotin vain tyhjyyteen”

  6. 6

   Jopa miljoonia uhreja – kävitkö vuoden sisällä suositulla pornosivustoilla?

  7. 7

   Madonnaa, 59, syytetään räikeästä kuvanmuokkauksesta – tuoreet kuvat kertovat totuuden: ”Tämä on jo noloa”

  8. 8

   Matti Ahde kertoo sairaudestaan ja yhä jatkuvista hoidoista – ”Tilanne on vakava”

  9. 9

   Jymy-yllätys: Maajussi-Heikin morsianehdokas jättää sarjan – paljastaa painavan salaisuutensa

  10. 10

   Jyväskyläläinen Toni, 39, osui kultasuoneen – kotivarastossa kehitetty ”seos” saavutti ilmiömäisen suosion vain 3 viikossa

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Satamasilta romahti kesken Eckerö Linen matkustajien poistumisen laivasta – ”Sen piti olla nyt korjattu”

  2. 2

   Karmiva kuva: Näin tosi-tv:n lihaskimput muokkaavat ulkonäköään – miesten suosima ovela konsti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

  3. 3

   Kuolleen sotilaan äiti vahvisti Trumpin kohutut puheet – ”Hän käyttäytyi epäkunnioittavasti”

  4. 4

   Yksi loukkaantui vakavasti rajussa tulipalossa Helsingin Jätkäsaaressa

  5. 5

   Kuva ydinsukellusveneen kannelta käynnisti arvuuttelun: harjoittaako USA Navy Seal -joukkoja Pohjois-Koreaa vastaan?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Mies yritti iskeä plusmalli Marjaanaa yökerhossa – ei saanut vastakaikua: lyttäsi järkyttävällä tavalla

  2. 2

   Testaa! Helppo 3 liikkeen kuntotesti paljastaa, oletko siinä kunnossa, missä sinun pitäisi ikäiseksesi olla

  3. 3

   17-vuotiaan tyttöystävänsä teippaamalla murhannut tuomittiin elinkautiseen

  4. 4

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  5. 5

   TM: Näin käy, jos Audin, Seatin, Skodan tai VW:n öljyä syövän moottorin jättää korjaamatta – ja lisää vain halvinta mahdollista öljyä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  2. 2

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  3. 3

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  4. 4

   Onko tässä erikoisin hääkuva ikinä? Kreikkalaiskappeli kielsi ulkomaalaisparien häät rivon kuvan seurauksena

  5. 5

   Aku Hirviniemi katosi vuosi sitten äkisti julkisuudesta – nyt hän kertoo, mitä silloin tapahtui: ”Tuijotin vain tyhjyyteen”

  6. Näytä lisää