Kai Jahnssonin kovat uhraukset ammunnan eteen: ei kesälomaa 15 vuoteen

Julkaistu:

Pistooliampuja Kai Jahnssonista huokui sunnuntaina hyvä olo. Ilmapistoolissa kahdeksanneksi ampunut helsinkiläinen onnistui tekemään sivulajissaankin 50 metrin pistoolissa kauden parhaan tuloksensa.
Jahnssonin 552 jäi kahdeksan parhaan finaalirajasta seitsemän pistettä, mutta paransi silti kymmenellä pisteellä hänen kevään maailmancupeissa ampumiaan lukemia.

- Tätä lajia sanotaan ammunnan kuninkuuslajiksi. Se, että saa korvien välin ja itsensä sellaiseen moodiin, että homma toimii, on herkkää, Jahnsson valotti.

Toisissa olympialaisissaan kilpaillut Jahnsson, 47, satsasi Lontoota varten ilmapistooliin, koska kokee itsellään olevan siihen enemmän ymmärrystä kuin ruutilajiin. Painotus toi finaalipaikan, mikä lämmitti vielä viikko jälkeenkinpäin.

- Kun sitä on funtsinut, niin on konkretisoitunut se, keitä siinä kisassa jäi finaalin ulkopuolelle. Kyllä siitä on tullut mielihyvää, Jahnsson muotoili ja arvioi, ettei olisi pystynyt valmistautumaan Lontooseen yhtään paremmin.
 

Sotilasta ei saa väsyttää


Jahnsson laskee tälle vuodelle kertyvän noin 160 matkapäivää leirien ja kilpailumatkojen takia. Pienen hengähdystauon jälkeen alkaa valmistautuminen syksyn sotilaskisoihin.

- Sotilaalta ei kysytä, jaksaako hän vai ei. Se menee sinne, minne käsketään, merivartija hymähti.

Elokuussa tähdätään sotilaiden pohjoismaiset kisat ja joulukuussa sotilaiden MM-kisat Kiinassa, ja niissä Jahnssonin repertuaariin kuuluvat isopistooli ja pika-ammunta. Hän ei ole ampunut niitä vuoteen.

- Syksyllä on ilmapistoolin kauden päätös, sillä nimeni on maailmancupin finaalin listoilla, Jahnsson ennakoi lokakuulle myös reissua Bangkokiin.

Millä tasolla Jahnsson uraansa jatkaa, on syksyisen mietinnän paikka.

- Jatkamisen kannalle vaakakuppia painaa se, että vuosien työtä ei kannattaisi heittää haaskuun. Toisaalta huippu-urheilu vaativan työn ohessa on amatöörille haastava yhtälö, kun laskutkin pitäisi maksaa.

- Pikkuisen rupeaa miettimään sitäkin, olisiko kiva mennä perheen kanssa edes viikoksi mökille. Kesälomaa minulla ei ole ollut viimeiseen 15 vuoteen, Jahnsson kuvasi töissä käyvän huippu-urheilijan arkea, jossa lomapäivät kuluvat urheilureissuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt