Ala-Huikku olympiamolskille - Kettusen jalka ei kestä

Julkaistu: , Päivitetty:

Matti Kettusen jalkavamma on osoittautunut vakavaksi. Niin vakavaksi, ettei painiminen olympialaisissa ole mahdollista.
Siksi Suomen olympiakomitea aloittaa prosessin, jonka tavoitteena on saada Kettusen tilalle Suomen edustajaksi Jarkko Ala-Huikku.

Kettunen teki aamulla lääkärin valvonnassa harjoituksen, jossa oli tarkoitus testata jalan kestävyyttä. Kävi ilmi, ettei painiminen Lontoossa ole mahdollista.

- Matin tuntemukset tämän päivän kokeilusta kertovat samaa tarinaa, jonka magneettikuvistakin voimme todeta. Lihasrepeämä on niin paha, että kipu estää maksimaaliset suoritukset, Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Tommi Vasankari selvittää tiedotteessa.

- Kyllä olen valmiina. Matti oli lauantaina yhteydessä. Ikävä homma, kaverille ei toivo tuollaista. Kunto on ihan hyvä, mutta vähän kiireellä tämä tulee, Ala-Huikku sanoi Ylen haastattelussa.

KATSO VIDEO: Muun muassa Ala-Huikun olympiaprojektista kertovasta Kivinen tie Lontooseen -dokumentin trailerista.
Katso koko dokumentti Yle Areenasta.

- Lisäksi lihaksen täydellinen repeäminen kovassa rasituksessa on mahdollista, jopa todennäköistä. Ja kun tiedetään, että täydellinen kuntoutuminen tuollaisen vamman kohdalla vaatii kuukausia, tulisi Lontoon painipäivä Matille vastaan aivan liian nopeasti, Vasankari jatkaa.

- Urheilijan pahin painajainen toteutui. Olen ollut Mattiin yhteydessä muutamaan otteeseen, ja mies on ymmärrettävästi todella murheissaan. Nyt voi vain toivottaa Matille voimia ja tsemppiä kuntoutukseen, jotta mies saadaan vielä tulevina vuosina kansainvälisille molskeille,  Olympiajoukkueen johtaja Kari Niemi-Nikkola sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt