Suhosella tekemistä yleisön sietämisessä

Julkaistu:

Mira Suhonen on 27-vuotiaana jo kokenut ja maailmaa kiertänyt ampuja, mutta suomalaisyleisöstä hän ei arvokisoissa oikein piittaa.
- Olisi pitänyt laittaa kyltti, että hiljaisuutta, pyydän. Minua ei haittaa, jos katsomossa puhutaan englanniksi tai jollain muulla kielellä. Mutta heti kun tulee yksikin sana suomeksi, se tunkee läpi, Suhonen tunnusti.

Siinä on Suhoselle työsarkaa seuraaviksi vuosiksi. Menestystä tavoittelevan on kerta kaikkiaan pakko tottua yleisön kasvavaan kiinnostukseen.

Pekingissä tyttönimellään Nevansuu kilpaillut nuori ampuja oli vielä tuntematon yllättäjä, mutta Lontoossa häneen kohdistui jo odotuksia. Myös omia.

- Kun on jotain, mitä haluaa saavuttaa, se tuo paineita. Varmaan oli sykkeet jossain 180:ssa, Suhonen kuvasi olotilaansa ilma-aseradalla.

Suomalaisten urheilujohtajien kaukonäköisyys ratkaisee pitkälti pistooliampuja Mira Suhosen uran jatkon. Jos kaksissa olympialaisissa kilpaillut Suhonen jää kesälajien urheilijapalkoista päätettäessä rannalle, hänen tähtäämisensä Rion 2016 olympialaisiin muuttuu lähes mahdottomaksi.

- Niin kauan kuin ammunnalla saa voita leivän päälle, niin mikäs tässä, Suhonen puntaroi jäätyään 32:nneksi Lontoossa.

Kovin paksulti voita apurahalla ei saa, sillä vuodessa tulo on 15 000 euroa. Muuta tukea Suhonen saa vanhemmiltaan.

Alavutelainen Suhonen aloitti viime syksynä oman yrityksen, jossa vaatetusalan artesaani tekee kaikkea mahdollista tilaustöistä korjausompeluun ja suunnittelee omaa mallistoa. Kultakaivos sekään ei ole.

- Jotain muutakin pitää tehdä, ettei pää hajoa, Suhonen kertasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt