Montako mitalia Suomi haalii Lontoosta - vai tuleeko ainuttakaan? - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Montako mitalia Suomi haalii Lontoosta - vai tuleeko ainuttakaan? Ota kantaa!

Suomi on lähettänyt Lontoon olympialaisiin yhteensä 56 urheilijaa. Kuka tai ketkä tuovat mitaleita - vai jääkö Suomi kokonaan ilman.

Ari Mannio. Pukkaako mitalia myös olympialaisista?­

28.7.2012 11:37

Kysymykseen vastaavat IS Urheilun Lontoon-reportterit sekä pari satunnaisesti valittua sivuroolin esittäjää.

Antti Virolainen, Lontoo: Jo suomalaisurheilijan finaalipaikka on kiven alla - ja melkoinen murikka se onkin. Mutta kyllä sieltä kaksi mitalia löytyy.

Juha Kanerva, Lontoo Suomen Urheilukirjaston tietopalvelun laatiman prognoosin mukaan Suomella on yhdeksän potentiaalista urheilijaa tai joukkuetta, jotka voivat yltää mitalisijalle. Kun yleensä näistä kandidaateista noin kolmasosa onnistuu puristamaan normaalisuorituksen, mitaliennusteeni on tällä logiikalla kolme.

Saku-Pekka Sundelin, Lontoo Sanon kaksi. Purjehduksesta ja keihäänheitosta. Kateellisena olen kuunnellut isäntämään puheita 50 mitalista. Britanniahan sai jopa viime talvikisoista kullan, Suomi ei.

Rami Tuisku, Lontoo Kun olympialaiset järjestettiin viimeksi Lontoossa 1948, suomalaiset kahmivat peräti 24  mitalia. Oi niitä aikoja - jotka eivät koskaan palaa. Tällä kertaa Suomi saavuttaa kaksi mitalia. Katseet varsinkin purjehduspaikalle.

Pekka Holopainen, Lontoo Kolme mitalia. Yksi purjehduksesta, ammunnasta ja melonnasta. Jako: 0-2-1 eli ei kultaa, mutta kaksi hopeaa.

Tuomas Nyholm, kisaturisti kotitoimituksesta Aika moni spesialisti povailee kahta mitalia Suomelle, mutta valitettavasti he ovat väärässä. Ei tule yhtään mitalia. Ei edes purjehduksesta - eikä keihäästä. Valitan, mutta näillä mennään.

Pauliina Leinonen, viihdetoimittaja Kaksi mitalia. Monet uskovat, että suomalaiset eivät tuo yhtään mitalia Lontoosta. Toivon, että minut yllätetään positiivisesti.

Juha Niemi, IS Urheilun entinen esimies Potentiaalisia mitalisteja on sellainen seitsemän kappaletta. Puolet epäonnistuu ja yksi on kipeä, yllättäen, joten jäljelle jää kolme. Heistä yksi jää niukasti neljänneksi. Vastaukseni on siis kaksi mitalia. Yllättävää on se, että toinen niistä on kultainen.

Mitä mieltä itse olet? Tuleeko sieltä mitään vaiko eikö tule? Ota kantaa alla olevassa kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?