Tarkasta onko oma seurasi listalla – tässä ovat suomalaisseurojen kauheimmat tunnuskappaleet!

Julkaistu:

Eihän niiltä voi suomalaisissa urheilupyhätöissä välttyä. Kaikilla seuroilla on tunnuskappale, maalilaulu tai kannatusbiisi. Sekaan mahtuu muutama helmi, mutta paljon korvia kiduttavaa materiaalia. Tässä niistä kauheimmat!
6. Erkki Liikanen: Linna, linna, linna

FC Hämeenlinnan kannatuslaulu – ainakin nimellisesti. Hämeenlinnan kaupunkiahan tässä lähinnä kehutaan, mikä on ymmärrettävää, sillä vuonna 1991 perustetun hieman muovisen fuusioseuran merkkihetket ovat jääneet vähiin. Nytkin joukkue makaa Ykkösen jumbona. Kovin on hidastempoinen sävelmä urheiluseuran kannatustarkoitukseen. Tämä saa huudon sijaan aikaan haukotuksia. Erkki Liikaselle erityismaininta monipuolisuudesta. Hän on tehnyt myös jääkiekko-TPS:n tunnuskappaleen Hunajata ja esittänyt Saimaan Pallon Lätkä lentää -tunnelmapalaa.

KUUNTELE TÄSTÄ


5. Osmo’s Cosmos: Lätkää lentää!

SaiPasta puheen ollen, Lätkä lentää ansaitsee paikkansa listalla. Kappale alkaa oikeaoppisesti pelkällä rumpukompilla ja huudatuksella. Ja jotta tämä puhdaslinjaisuus ei särkyisi on sanomattakin selvää, että sanoituksen ensimmäiset rivit eivät rimmaa keskenään edes auttavasti. Kliseistä on saatu mukaan myös muun muassa ”lämääminen” ja ”laidan ryskyminen”. Plussaa huoltoportaan mainitsemisesta. Silti, ei jatkoon.

KUUNTELE TÄSTÄ


4. Idän Ihme, Taikamaha ja Supersankari: KTP Anthem

Wikipedia-lainaus:
”Rap eli hip hop -musiikki on 1970-luvulla New Yorkissa afroamerikkalaisten ja latinalaisamerikkalaisten keskuudessa syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka on kehittynyt lähinnä soulin ja funkin pohjalta.” Kauas on tultu.
Tämä teos on saatavilla myös soittoäänenä. KTP Anthemillä on myös oma Facebook-sivu. Tykkääjiä on tosin vain yksi.
”Joka kaupungissa pelataan korista, mut Kotkas sitä pelataan tosissaan.” Jep.

KUUNTELE TÄSTÄ 

3. Tuntematon esittäjä: Titaanimarssi

Pysytään Kotkassa. Ja tästä kaupungista on tosiaan tullut Junnu Vainion kaltainen virtuoosi. Pronssisijalle yltää legendaarisen Kotkan Titaanien tunnuskappale Titaanimarssi. Suhteettoman kauhea humppa. Puolivälin kitarasoolo on kuin suoraan BumtsiBumista. Titaanit pelaa Suomi-sarjassa.

KUUNTELE TÄSTÄ2. Tuntematon esittäjä: Se on siellä!

Löytyykö Suomesta jääkiekkomusiikin saralta juuri mitään eeppisempää kuin ”Hassuttelee vastustajaa HPK”? Ei sellaisia kappaleita ainakaan montaa ole. Legendaarisuus pisteistä huolimatta raadin on pysyttävä puolueettomana. Onhan tämä aivan järkyttävää kuultavaa. Ajassa 1.30 karkaa pahasti ja perushumppa saa psykedeelisiä piirteitä. Laulajan äänikin särkyy. Huomaa kertosäkeistön bongorummut.

KUUNTELE TÄSTÄ

1. Martti Vainaa & Sallitut aineet: Pelimies

Kärkisijalla astutaan urheilukenttien ulkopuolelle. Jyväskylän Happeen salibandyseuran maalilaululle ei nimittäin riittänyt lajiyhteisön terrorisointi, vaan se levitti Nananaa nananannannaa -tautologiaa koko Suomen laajuudelle. Pelimies oli vuoden 2005 kesähitti ja myydyin single. Eikä ihme, sillä tähän rallatteluun ehdollistuu noin sekunnissa. Juuri siksi kultamitali menee Pelimiehelle.

KUUNTELE TÄSTÄ

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt