Kazakstanilta kuokkaan pronssipelissä - Suomen mitaliputki katkesi

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen monivuotinen putki jääpalloilun MM-kilpailuissa on päättynyt.
Suomi loi riittämiin maalipaikkoja mitalin nappaamiseen, mutta MM-isäntä Kazakstan oli terävämmällä pelipäällä ja voitti 10-5.

- Vähän niin kuin koko viikko. Ei saatu palloa pömpeliin. Vähän tehotonta viimeistelyä ja naapurille tarjosimme liian paljon omilla virheillä puolustuksessa, päävalmentaja Tommy Österberg summasi STT:lle puhelimitse bussimatkalla stadionilta hotellille.

Puolustuksen virhe-esimerkkistä käy Kazakstanin toista osumaa edeltänyt tilanne. Sähläys pelinrakentelussa päästi Leonid Bedarevin maalintekoon.

Viime vuoden hopeamitalisti Suomi jäi ilman mitalia ensi kertaa kuuteen vuoteen. Joukkue voitti Almatyn MM-näyttämöllä kaksi ottelua: Norjan ja Yhdysvallat. Venäjää vastaan Suomen joukkue pinnisteli kahdesti loppukirillä niukkaan tappioon.

Ruotsilta tuli alkusarjassa eeppinen selkäsauna maalein 0-12.

- Positiivista löytyy joukkueen asenteesta ja yhteiseen hiileen puhaltamisesta, Österberg sanoi.

"Voimasuhteet tasoittuneet"

Pekka Rintala ja Ville Aaltonen iskivät Suomelle kaksi maalia mieheen. Aaltosen maalit osuivat viiden viime minuutin sisään, kun voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä.

Kazakstan latoi Suomen maaliin toistamiseen kymmenen palloa. Alkusarjakohtaaminen päättyi isännille 10-4. Liki identtisten loppunumeroiden ohella Österberg ei nähnyt otteluissa muita yhtäläisyyksiä.

- Numerot olivat molemmissa isot, mutta tämä pronssipeli oli meiltä huomattavasti parempi kuin se ensimmäinen. Siinä kazakit veivät meitä ihan sata nolla.

Österberg ei koe, että kovasti kehittynyt Kazakstan olisi hivuttautunut Suomen edelle pysyvästi.

- Voimasuhteet ovat tasoittuneet. Kazakstan oli tosi kovalla ryhmällä liikkeellä näiden niin sanottujen Venäjän-värväysten myötä ja me menetimme iskukykyä poisjääntien vuoksi.

Pekka Hiltunen joutui jäämään pronssipelistä sivuun sairastumisen vuoksi.

- Ensikertalaiset suorittivat oman tonttinsa odotusten mukaisesti, mutta se vaatii kisoja ja pelejä, että pystyy pelaamaan korkealla tasolla koko ajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt