Muut lajit

Suvi Mikkonen otteli Lontooseen

Julkaistu:

Suvi Mikkonen varmisti lauantaina Kazanissa Venäjällä, että Suomesta on ainakin yksi edustaja Lontoon olympialaisten taekwondo-turnauksessa.
Mikkonen selviytyi Euroopan olympiakarsinnassa 57 kilon sarjassa finaaliin ja varmisti olympiapaikan.

Lauantaina kilpailleista suomalaisista Teemu Heinon (yli 80 kg) ja Juho Kostiaisen (68 kg) mahdollisuudet olympialaisiin menivät. Sanna Savage kilpailee sunnuntaina yli 67 kilon sarjassa, ja paikka kolmen joukossa takaa olympiapaikan.

SM-voittaja Suvi Mikkonen voitti avausottelussa norjalaisen Nikolina Kursarin 6-5 ja toisella kierroksella israelilaisen Bat-el Gattererin pistein 9-7. Kolmannella kierroksella hän löi valkovenäläisen Darja Zubovitshin jatkoerässä, kun varsinainen ottelu päättyi 7-7. Mikkosen olympiapaikka varmistui välierävoitolla hollantilaisesta Luiz Deborahista myös jatkoerässä. Ottelu päättyi 5-5.

- Tavoite oli voittaa jokainen vastus ottelu kerrallaan. Se oli ainoa tavoite ja se toteutui, Mikkonen kertoi tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olympiapaikan kannalta merkityksettömän loppuottelun Mikkonen luovutti serbialaiselle Dragana Gladovicille.

Euroopan karsinnassa on mukana 120 urheilijaa ja 40 maasta. Paikkoja Lontooseen on jaossa 24 eli kolmelle parhaalle kahdeksassa eri painoluokassa.

Teemu Heino hävisi avausottelussa slovenialaiselle Ivan Trajkovicille pistein 1-7 ja Juho Kostiainen portugalilaiselle Mario Silvalle 3-4.
Taekwondon ensimmäinen olympiakarsinta oli viime kesänä. Maailmankarsinnassa ei suomalaisille paikkoja herunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt