Kultaleijonat saivat kutsun EM-kisoihin

Julkaistu:

Keväällä MM-kultaa voittaneet jääkiekkoleijonat ovat ensi kesänä kutsuvieraita Helsingissä järjestettävissä yleisurheilun EM-kilpailuissa.
Joukkueen kapteeni Mikko Koivu pokkasi Leijonien puolesta torstaina kutsuvieraslipun, jolla joukkue pääsee yhdeksi päiväksi seuraamaan kesäisen lajin mestaruuskilpailuja.

- Jos Leijonat voittaa myös MM-kotikisoissa ensi keväänä, kutsumme EM-kisoihin myös uuden mestarijoukkueen, lupasi EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Pihlakoski.

EM-kisaisännät uskovat vakaasti, etteivät Leijonat ole Helsingin Olympiastadionilla ainoita kotimaisia menestyjiä. Vaikka tämän kesän yleisurheilutaso on toistaiseksi jäänyt vaisuksi, optimismi on vallalla.

- Meidän vuoden 2006 EM-menestyjille Jukka Keskisalolle, Olli-Pekka Karjalaiselle ja Tero Pitkämäelle ensi kesä tarjoaa mahdollisuuden tuplajättipottiin. He huipentavat toivottavasti uransa menestymällä EM-kotikisoissa ja Lontoon olympialaisissa, Pihlakoski sanoi Kalevan kisojen aattona.

Lipunmyynti alkaa sunnuntaina

Kotijoukkueen menestystoiveet ovat EM-kisoissa huomattavasti korkeammalla kuin MM-kisoissa tai olympialaisissa. Se näkyy myös katsojakiinnostuksessa, kisajärjestäjät uskovat.

- Lipunmyynti alkaa sunnuntaina, ja uskon, että ainakin jotkin katsomonosat myydään nopeasti loppuun, Pihlakoski arvioi.
Kisaohjelma on rakennettu niin, että joka rupeamaan on luvassa suomalaisittain mielenkiintoisia lajeja. Esimerkiksi avauspäivän 27. kesäkuuta sisäänheittotuote on miesten keihään karsintakilpailu.

EM-kisapäiviä on vain viisi, mutta lajiohjelma on maratoneja ja kävelyjä lukuun ottamatta sama kuin yhdeksän päivää kestäneissä vuoden 2005 MM-kisoissa Helsingissä. Luvassa on tiivis tahti, ja etenkin illat on pakattu täyteen finaaleja.

Pihlakoski on varma, että joka toinen vuosi järjestettäville EM-kisoille on kysyntää. Maanosan urheilijat ovat MM- ja olympiatasolla kovilla afrikkalaisten, amerikkalaisten ja karibialaisten mahdin edessä, mutta EM-kisoissa on mahdollisuus loistaa.

- Kaipaamme Helsingistä samanlaisia hetkiä kuin Jukka Keskisalon kultajuoksussa 2006 EM-kisoissa, Pihlakoski sanoi.
 

Edullisin lippupaketti 65 eurolla

 
Lipunmyynti alkaa lippupaketeilla, joista edullisin yhden päivän aamu- ja iltakisojen paketti maksaa 65 euroa. Enimmillään viisipäiväisestä kisarupeamasta maksaa katetussa pääkatsomossa 750 euroa, mutta ne liput ovat vähissä.

- Pääkatsomo on pääosin kutsuvieraiden ja median käytössä, sanoi EM-kisojen pääsihteeri Esa Honkalehto.

Olympiastadionille on myynnissä noin 30 000 pääsylippua kilpailurupeamaa kohden. Kysyntää nostanee se, että Lontoon olympialaisten pääsyliput ovat olleet kuin kiven alla.

Yleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Helsingissä 27. kesäkuuta-1. heinäkuuta 2012.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt