Wimbledonin ikimuistoisimmat hetket

Julkaistu:

Wimbledonin tennisturnaus on tarunhohtoisten voittojen, kyynelten ryydittämien tappioiden, tunteiden vuoristoradan ja tuhansien tarinoiden näyttämö. IS listasi Wimbledonin ikimuistoisimmat hetket - katso videot.
1. Kaikkien aikojen paras tennisottelu? Björn BorgJohn McEnroe 1980? Voimakas ehkä! Mutta se nyt ainakin on varma, että tuon ottelun ikuisuuden kestänyt katkaisupeli (tie-break) on kaikkien aikojen trilleri. Se päätti neljännen erän (18–16) ja tilanne oli 2–2. Mutta siihen McEnroen voimat hupenivat ja maratonharjoittelija Borg alkoi vasta lämmetä. Viides erä oli sitten taas ”Jäävuoren”.
Katso video. 
 
2. John McEnroe oli kenttien armoitettu höyrypää, jonka käytös nosti monia kulmakarvoja. Mad-Mac generoi urallaan ämpärikaupalla raivoa ja maksoi siitä sakkoja tuhansia dollareita. Yksi kilahdus on legendaarinen. Se, jossa hän nosti lauseet You cannot be serious! (Et voi olla tosissasi!) ja Chalk flew up! (Kalkki pöllähti!) aivan uusiin sfääreihin (1981).
Katso video.
 
3. Saksan Boris Becker pani itsensä aina täysillä likoon. Hän aloitti heti ensimmäisen Wimbledonin turnauksensa käsittämättömällä taistelulla, johon kuuluivat olennaiseti mm. heittäytymiset. Yksi sukellus on ylitse muiden. Hän tempaisi sen 1985 Kevin Currenia vastaan pelaamassaan finaalissa. Se siivitti 17-vuotiaan punapään voittoon.
Katso video.
 
4. Pat Cash oli kesän 1987 väriläiskä. Näyttävää syöttö-volley -peliä suosineen aussin matka jatkui finaaliin saakka ja onneksi myös voittoon (Ivan Lendlistä), koska silloin nähtiin turnaushistorian häkellyttävin tuuletus. Hän kiipesi kylmän rauhallisesti pitkän ja vaivalloisen matkan yleisön joukkoon halailemaan valmentajaansa sekä perhettään. Selostaja ja täysi katsomo olivat äimän käkenä, kunnes tajusivat mistä oli kyse.
Katso video.
 
5. Sade keskeyttää turnauksen joka vuosi, mutta aina suojakatosten pystytys ja nurmen yli rullattavan kankaan veto ei ole megapettymys. 1996 sade toikin mukavan yllätyksen yleisölle, kun tennisfani Sir Cliff Richard pomppasi lehtereiltä spontaaniin lauluesitykseen, tyyliin Singing in the rain.
Katso video.
 
6. Martina Navratilovan koko Wimbledon-ura on laulun arvoinen. Tshekkoslovakiassa syntyneen Navratilovan taival tennismaailman huipulle on uskomaton esimerkki amerikkalaisen unelman toteutumisesta. Hänen voittamansa yhdeksän kultalautasta (1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990) jää lyömättömäksi ennätykseksi.
Katso video.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt