Robert Heleniuksen tyrmäämä Samuel Peter ikähuijari? - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kohuväite: Heleniuksen tyrmäämä nigerialainen on ikähuijari!

Afrikasta kuuluu kummia: nigerialaisten nyrkkeilyvaikuttajien mukaan Robert Heleniuksen edessä langennut Samuel Peter valehtelee ikänsä.

Onko tässä 30- vai 40-vuotias iskijä? Samuel Peterin ikä puhututtaa Nigeriassa.

8.4.2011 10:17

Robert Helenius otti yhden uransa toistaiseksi maukkaimmista voitoista tyrmäämällä entisen maailmanmestarin, nigerialaisen Samuel Peterin viime lauantaina Saksassa.

Mutta Helenius tyrmäsikin 30-vuotiaan miehen sijasta noin 40-vuotiaan nyrkkeilijän!

Näin väittävät Nigerian nyrkkeilymaaajoukkueen valmentaja Jerry Okorodudu ja maan nyrkkeilyliiton hallituksen jäsen Emmanuel Ojeme. Heidän mukaansa Peter ei yksinkertaisesti voi olla 30-vuotias, kuten hän väittää.

Esimerkiksi Peterin virallisilla kotisivuilla hänen syntymäajakseen ilmoitetaan 6. syyskuuta 1980. Lajivaikuttajien mukaan se on huijausta.

- Valmensin häntä kolme vuotta, joten tunnen hänet hyvin. Hän ei voi olla 30 tai 31, Okorodudu sanoo afrikkalaiselle Business Day -lehdelle.

- Hän on varmasti noin 40-42-vuotias! Laskekaa vaikka: hän oli Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 eli 11 vuotta sitten. Oliko hän muka 19-vuotias mennessään olympialaisiin? valmentaja kysyy.

- Voin kertoa, ettei yksikään nigerialainen nyrkkeilijä ole osallistunut olympialaisiin tuossa iässä. Peter ei voi väittää olevansa 30. Nigerialaisia ei saisi pettää, eikä hän saisi huijata itseäänkään.

Ojeme on samoilla linjoilla. Hänen mukaan nigerialaisurheilijoilla on jostain syystä tapa valehdella ikänsä.

- Asia on sama laajemminkin, he valehtelevat. Peter ei mitenkään voi väittää olevansa 30!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?