Aminin viimeinen kaataja ei ole kateellinen

Julkaistu: , Päivitetty:

Ensi tiistaina EM-titteliään puolustava Amin Asikainen ei ole 19 ammattilaisottelustaan hävinnyt ainuttakaan. Viimeisessä amatööriottelussaan hän MM-kisoissa 2001 hävisi 2. kierroksella Italian Ciro di Corcille.

Myös lappeenrantalainen vanhempi konstaapeli Riku Lumberg tietää kokemuksesta, miltä tuntuu voittaa nyrkkeilyn pop-lajiksi nostanut Asikainen.

Lumberg, 28, on edellinen Aminin voittanut suomalainen ja historiallinen mies muutenkin: hän valmistui 2005 ensimmäisenä romanina Poliisikoulusta. Kaksikko otti tulikivenkatkuisesti yhteen amatöörikehissä 67 kilon sarjassa, jonka SM-kullan Lumberg voitti neljästi.

- Voitin viidestä matsista kolme. Tiukkoja olivat kaikki, vaikka viimeisen (SM-finaalin 2000) voitinkin 16-1. Pistelaskukone oli vähän antelias, Lumberg muistelee.

- Kun Amin on alkanut pärjätä, jotkut ovat tulleet kadulla sanomaan, että "sinähän voitit sen Asikaisen"? No niin voitin, mutta se oli silloin se. Kovaa ja askeettista elämää. Paljon nyrkkeily antoi, mutta paljon se myös otti.

Suomalaisen konstaapelin ja menestyvän ammattinyrkkeilijän tilinauhavertailusta ei tule kuin paha mieli. Mutta Lumberg kiistää, että katuisi, miksei itse hypännyt ammattilaiseksi.

- Tilasto ei kerro koko totuutta. Minä tähtäsin aina amatööriuraan. Kun se 2002 EM-kisojen jälkeen päättyi, bensa oli ihan loppu, Lumberg kertoo.

Amin Asikainen iskee<