Juho Tolppolan isä kävi tuomariin käsiksi tappio-ottelun lopuksi!

Julkaistu: , Päivitetty:

Juho Tolppolan ja Giuseppe Laurin välisen ylemmän keskisarjan EU:n mestaruusottelun tuomari joutui hyökkäyksen kohteeksi keskeytettyään ottelun kymmenennessä erässä.

Tuomari keskeytti ottelun diskaamalla Tolppolan, jonka jälkeen katsoja ryntäsi kehään ja kävi käsiksi keskeytyspäätöksen tehneeseen tuomariin.

Tuomarin kimppuun käynyt katsoja osoittautui Juho Tolppolan isäksi.

Turvamiehet pääsivät tilanteeseen melko ajoissa väliin, vaikka Tolppolan isä ehtikin lyömään ottelun tuomaria vartaloon. Iskun jälkeen turvamiehet saivat vietyä Tolppolan isän maihin ja poistivat hänet välittömästi kehästä.

- Meidän perheessä eletään aika tunteella näitä juttuja. Se ei ollut kaukana Italiassakaan, Tolppola sanoi lehdistötilaisuudessa ja viittasi taannoiseen EM-ottelun Gianluca Brancoa vastaan, joka keskeytettiin lääkärin päätöksellä.

Tapahtuman jälkeen Areenan tunnelma muuttui todella kuumaksi ja katsojat heittelivät kehään muun muassa kolikoita. Myös Tolppolan valmentaja Pekka Mäki kävi kehässä kuumana ja tönäisi Laurin italialaista valmentajaa.

Tolppolalta vähennettiin taiston tuoksinassa kolme pistettä sääntörikkomusten vuoksi ennen diskausta. Myöhemmin MTV3:n haastattelussa Mäki myönsi, että tuomarin tekemä päätös Tolppolan diskauksesta oli oikea.

- Lauri oli se, joka teki töitä ja yritti. Juho sitoi liikaa, Mäki sanoi MTV3:n haastattelussa.

Myös Tolppola hyväksyi tuomarin diskauspäätöksen.

- Turha selitellä, peiliinkin pitää katsoa. Lauri oli parempi, se on kylmä tosiasia, Tolppola sanoi mutta oli harmissaan, ettei tuomari jatkanut ottelua loppuun asti.

- Kun kymmenen erää antoi mennä tuohon tyyliin, niin olisi antanut mennä pisteille asti, Tolppola sanoi.