Lontoon olympialaisissa nähdään naisten nyrkkeilyä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Naisnyrkkeilijätkin pääsevät olympiakehään

Olympialiike otti askeleen kohti aitoa tasa-arvoisuutta, kun Kansainvälisen olympiakomitean hallitus päätti torstaina ottaa naisten nyrkkeilyn mukaan kesäolympialaisten ohjelmaan vuoden 2012 Lontoon kisoista lähtien.

Naisetkin pääsevät ottelemaan nyrkkeilyn olympiakullasta Lontoossa 2012. Kuvassa Eva Wahlström.

13.8.2009 18:12

Nyrkkeily oli viimeinen kesäolympialaisten laji, jossa ei ollut naisedustusta. Naisten nyrkkeily tosin oli ollut näytöslajina jo vuoden 1904 kisoissa St. Louisissa, mutta se jäi ainoaksi kerraksi.

Olympiakomitea ilmoitti torstaina myös tukevansa golfin ja seitsemän pelaajan rugbyn liittämistä vuoden 2016 kesäolympialaisten ohjelmaan. Olympiakomitean kongressi äänestää asiasta lokakuussa Kööpenhaminassa.

Golfin ja rugbyn ohella myös squashia, karatea, rullaluistelua, baseballia ja softballia ehdotettiin olympialajeiksi, mutta vain kaksi lajia eteni lopulliseen äänestykseen.

Golf on ollut olympiaohjelmassa 1900 Pariisissa ja 1904 St. Louisissa. Rugby oli mukana neljissä olympialaisissa aikavälillä 1900-1924, mutta silloin kyse oli tavanomaisesta 15 pelaajan joukkueilla pelattavasta rugbysta, kun nyt kisoihin ehdolla oleva laji on nopeatempoisempi seitsemän pelaajan rugby.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?