Amin Asikainen: Nyrkkeily unohdetaan vähäksi aikaa

Julkaistu:

Saattaa olla, että AC/DC:n Hells Bells soi viimeisen kerran Amin Asikaisen kunniaksi ammattinyrkkeilyn titteliottelussa. Khoren Gevorin iskut pehmittivät Asikaisen lähietäisyydeltä.

- Olisi pitänyt hyökätä enemmän. Omaa laiskuuttani päästin (Gevorin lyömään läheltä), Asikainen murehti hiljaisella äänellä.

Uran toinen tappio ammattilaiskehässä veti maton 32-vuotiaan kirkkonummelaisen MM-otteluhaaveiden alta. Asikaisen uran jatkumisen suhteen niin nyrkkeilijä kuin valmentaja-manageri Pekka Mäkikään eivät uskaltaneet lupailla liikoja.

- Nyrkkeily unohdetaan vähäksi aikaa, Asikainen sanoi.

- Amin on taistelija, mutta urheilu on tällaista, kovaa leikkiä. Jatkoa kannattaa mietiskellä pitkään, Mäki kertoi.

Gevor, 29, saattaa sen sijaan löytää itsensä maailmanmestaria, Yhdysvaltain Arthur Abrahamia vastaan lähitulevaisuudessa. Tätä soisi myös Asikaisen puolesta. Jos Asikainen päättää punnertaa vielä kohti yhtä EM-titteliottelua, ainakaan armeniansaksalaista ei vastapuolelle haluta. Parin nyrkkeilytyyli erosi niin paljon toisistaan, ettei Asikainen päässyt juonen perästä kiinni.

- Alku ei lähtenyt hirveän hyvin liikkeelle. Kolmannessa ja neljännessä erässä pääsin mukaan, mutta muuten olin ehkä liian laiska. Tyyli ei natsannut. Kaukaa ei ollut hätää, mutta lähellä en tiennyt mitä tehdä. Gevor työnsi jalkaa edessäni. Parempi voitti, Asikainen tiesi.

Ei täydellinen herrasmies

Gevor ei nyrkkeillyt täysin herrasmiesmäisesti. Välillä saksalainen yritti painia, välillä iskuja sateli läheltä niskaan ja korvan taakse. Asikaisen itsetuntoa kolhi Mäen mielestä pahiten pyllähtäminen Gevorin lyönnistä avauserän kongin soidessa.

Tähän suomalaiset eivät kuitenkaan halunneet vedota. Mäen mukaan kaikki tarvittava tehtiin, mutta Gevorin ärhäkkää lähiottelutyyliä vastaan ei välttämättä harjoiteltu tarpeeksi.Gevorillekin laskettiin lukua kuudennessa erässä, mutta kanveesiin putoaminen liukastumisen takia kiukustutti häntä entisestään. Seitsemännen erän lopulla Asikainen nojasi köysiin katsoen tyhjyyteen, kun Gevor loikki valmentajansa syliin.

Töitä riittää jäähylläkin

Asikainen nosti Suomeen ammattinyrkkeilybuumin voitettuaan EM-tittelin kesällä 2006. Buumi näkyi Helsingin areenalla ison maailman meininkinä pyrotekniikkaa unohtamatta. Menestys on kasvattanut myös amatöörinyrkkeilijöiden luopumista paidoistaan ja kypäristään. Jos Asikainen päättää siirtyä jäähdyttelemään, hänelle on käyttöä esikuvana lupaavasti illalla otelleille muille suomalaisammattilaisille.