Muut lajit

Benjamin Pirkkiö sai elinikäisen toimintakiellon

Julkaistu:

Painonnostaja Benjamin Pirkkiö on saanut dopingista elinikäisen urheilun toimintakiellon. Suomen painonnostoliiton johtokunta määräsi Pirkkiön elinikäiseen urheilun toimintakieltoon tämän toisen dopingrikkomuksen takia.

Pirkkiö antoi positiivisen testinäytteen SM-kilpailuissa 18. maaliskuuta. Näytteessä oli norandrosteronia. Näyte on ensin tutkittu Helsingissä ja sen jälkeen kahdesti Kölnin laboratoriossa.

Painonnostoliiton puheenjohtaja Esa Lomma sai Suomen antidopingtoimikunnan ADT:n valvontalautakunnalta lausunnon tapauksesta viime perjantaina, ja sunnuntaina liiton johtokunta kokoontui päättämään asiasta. Liitto tiedotti johtokunnan päätöksestä tiistaina.

Benjamin Pirkkiö antoi edellisen kerran positiivisen dopingnäytten vuonna 2004 EM-kisoissa. Tällöin hän sai Kansainväliseltä painonnostoliitolta kahden vuoden kilpailukiellon urheilussa kielletyn aineen käytöstä. Myös tuolloin Benjamin Pirkkiön tapausta käsiteltiin ADT:ssa, jonka valvontalautakunta päätti, että kyseessä oli dopingrikkomus.