Tina Turnerin viimeinen esiintyminen herätti syvää huolta – laulaja kuvattiin hauraana punaisella matolla

Laulajalegendaa nähtiin julkisuudessa hyvin harvoin viimeisinä vuosinaan.

Tina Turner osallistui vuonna 2019 elämästään kertovan musikaalin ensi-iltaan.

83-vuotiaana menehtynyt laulaja Tina Turner vietti viimeiset vuotensa poissa parrasvaloista Sveitsin-kodissaan. Toukokuussa 2009 keikkalavat jättänyt tähti esiintyi viime vuosina harvakseltaan julkisuudessa.

Turnerin tiettävästi viimeiset julkiset esiintymiset ajoittuvat vuodelle 2019, jolloin hän osallistui elämästään kertovan Tina – The Tina Turner Musical -musikaalin ensi-iltaan New Yorkissa.

Lue lisää: Testaa, miten hyvin muistat Tina Turnerin! Jos saat 10 oikein, olet simply the best

Tina Turner kuvattuna marraskuussa 2019 elämästään kertovan musikaalin ensi-illassa. Tämä on tiettävästi tähden viimeinen julkinen esiintyminen.

Tina Turner poseerasi hymyssä suin valokuvaajille Oprah Winfreyn kanssa.

The Sun kertoo tähden vaikuttaneen hauraalta ja tukeutuneen aviomieheensä Erwin Bachiin punaisella matolla. Kaikesta huolimatta Turner vaikutti hyväntuuliselta ja poseerasi valokuvaajille hymyssä suin.

Tuolloin monet tähden fanit julkaisivat sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa he kirjoittivat olevansa huolissaan tähden hyvinvoinnista.

Maaliskuussa 2021 tähdestä julkaistiin kuva hänen virallisella Twitter-tilillään. Kuvan yhteydessä Turner mainosti tulevaa Tina-dokumenttia ja kertoi, kuinka innoissaan hän on elokuvan julkaisemisesta.

Lokakuussa 2021 tähti pääsi Rock & Roll Hall of Fameen ja tuolloin juhlatilaisuudessa esitettiin Turnerin etukäteen nauhoitettu videotervehdys.

– Jos minulle annetaan palkintoja vielä 81-vuotiaana, niin olen ilmeisesti tehnyt jotain oikein. Olen hyvin onnellinen vastaanottaessani tämän tunnustuksen, Turner kiitti.

Lue lisää: Tina Turner viimeisessä haastattelussaan: ”Olin aina ihastunut Mick Jaggeriin”

Turner puhui vuonna 2018 julkaistussa elämäkerrassaan avoimesti terveysongelmistaan ja kertoi miettineensä kuolemaa paljon.

Hänellä diagnosoitiin 2016 suolistosyöpä. Syöpäleikkaus esti munuaisensiirron, jota hän juuri nyt kipeästi tarvitsi. Elinsiirtoa olisi odotettava ainakin vuosi, mitä Turner ei uskonut enää jaksavansa.

Tina Turner paljasti tuolloin elämäkerrassaan kirjautuneensa kaiken varalta asiakkaaksi yritykseen, joka tarjoaa avustettuja itsemurhia.

Tähti kertoi kirjassaan aviomiehensä Erwin Bachin nostaneen hänet pohjamudista ja ilmoittaneen seisovansa vaimonsa rinnalla viimeiseen asti.

– Erwin sanoi, että ei halunnut toista naista eikä toista elämää, että me olimme onnellisia, että hän tekisi mitä tahansa pitääkseen meidät yhdessä.

– Siinä vaiheessa Erwin järkytti minua kertomalla, että haluaa antaa minulle munuaisensa.

Aviomies luovutti laulajalle munuaisensa onnistuneesti vuonna 2017.

Lue lisää: Aviomies kidutti Tina Turneria ja lausui sitten hyytävät sanat – menneisyys piinaa yhä 82-vuotiasta tähteä

Lue lisää: Tina Turner salasi vakavan sairauden vuosikausia ja viis veisasi hoidoista – päätöksellä oli kohtalokkaat seuraukset

Lue lisää: Testaa, miten hyvin muistat Tina Turnerin! Jos saat 10 oikein, olet simply the best

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?