Jättiyllätys: 2000-luvun alun hittibändi Indica tekee paluun!

Muun muassa Ikuinen virta -jättihitistään tunnettu Indica-yhtye julkaisee ensimmäisen kerran uutta musiikkia sitten vuoden 2014.

Teini-ikäisinä aloittaneet Indican jäsenet ovat kasvaneet aikuisiksi. Yhtyeessä soittaa nykyään rumpuja näyttelijä Armi Toivasen sisko Alina Toivanen (toinen vasemmalta).

16.3. 10:03

Indica-yhtye on täällä taas.

2000-luvun alussa Ikuinen virta -hitillään suursuosioon noussut ja platinaa myynyt rockbändi katkaisee yhdeksän vuoden hiljaiselonsa ja julkaisee uutta musiikkia ensi viikon perjantaina 24. maaliskuuta.

Eteerisellä fantasiakuvastolla aikoinaan erottunut yhtye näyttää uudella Vuonna 95 -singlellään vaihtaneen maahisten kaavut ysärifarkkuihin. Yhtyeen solisti Jonsu Salomaa toteaa tiedotteessa, että kyseessä on teemaltaan nostalginen kappale.

– Se kertoo ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan.

Yhtyeeltä on tulossa toinenkin single myöhemmin tänä vuonna. Julkaisijana toimii Vallila Music House.

Indica Emma-gaalassa vuonna 2005.

Indica jäi tauolle vuonna 2014. Sen jälkeen keulakuva Jonsu, nykyään 39, laittoi musiikkiuransa hetkeksi jäihin ja siirtyi finanssialalle.

Lue lisää: Muistatko Indican Jonsun? Ajautui kriisiin bändin jäädessä tauolle ja vaihtoi täysin alaa – nyt upea punapää aloittaa soolouran

– Mä oikeastaan hyppäsin suoraan nuoteista numeroihin, hän kertoi Ilta-Sanomille vuonna 2017.

– Kaipasin tosi erilaista elämääni ja se tuntui oikealta ratkaisulta. Menin normaaleihin päivätöihin ja opiskelin samalla aihetta Aallossa.

Indican solisti Jonsu on musiikkiuransa ohella työskennellyt myös finanssialalla.

Hiljaiselon aikana Jonsu sai myös kaksi lasta. Lasten isoäiti on Miss Universum -voittaja Anne Pohtamo.

Lue lisää: Indica-yhtyeestä tuttu Jonsu raskaana – tulevan vauvan isoäiti on Miss Universum -voittaja

Toista lastaan viimeisillään odottanut laulaja paljasti Ilta-Sanomille vuoden 2018 lopulla, että kyseessä oli yhteensä ”kahdeksas Indica-lapsi”. Yhtyeen jäsenet olivat siis ennättäneet vuosien saatossa lisääntymään urakalla.

Hän kommentoi mahdollisia Indica-kuvioita myös tuolloin.

– Olimme esiintyneet kymmenen vuotta ja päätimme pitää tauon, mutta ei ole mitään sellaista ehdotonta ajatusta, etteikö Indica voisi vielä esiintyä. Olemme ystäviä ja kaikki on mahdollista.

Nyt paluun ajoitus on ollut otollinen, Jonsu sanoo tiedotteessa.

– Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen.

Jonsu julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Lentotähtien tiellä viime vuonna. Siltä nousi pienoiseksi hitiksi kappale Valloita maailma.

Indican jättihittejä ovat muun muassa Ikuinen virta, Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttialbumi Ikuinen virta myi kultaa ja platinaa ja seuraava Tuuliset tienoot vuodelta 2006 myi puolestaan kultaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?