Jättiyllätys: Yö-yhtyeeltä uusi kappale – laulajana Olli Lindholm

Vuonna 2019 menehtyneen Olli Lindholmin laulua kuullaan Yö-yhtyeen uudella kappaleella.

Yö-yhtyeen arkistoista on löytynyt vuonna 2018 nauhoitettu kappale, jonka tulkitsee Olli Lindholm.

10.2. 8:23

Yö-yhtye julkaisee 10.2. uuden kappaleen, jonka tulkitsee Olli Lindholm. Yhtye tiedottaa löytäneensä arkistoistaan Viimeiseen auringonlaskuun -biisin, jonka laulaa Olli Lindholm.

Yö-yhtyeen perustajajäsen ja solisti Lindholm menehtyi 2019. Hänen kuolemastaan tulee sunnuntaina kuluneeksi neljä vuotta.

Antti Kleemolan säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama kappale on taltiointi vuodelta 2018. Biisin ovat tuottaneet Jari Latomaa ja Mikko Kangasjärvi.

– Viimeiseen auringonlaskuun -kappale oli työn alla ’Mitä jos mä rakastan’ studioalbumillemme, mutta jostain syystä se ei mielestämme silloin sopinut kokonaisuuteen. Jonkin verran lisätyötä kappaleen valmistaminen julkaisukuntoon on vaatinut, mutta lopputuloksena on upea ja koskettava biisi, jossa on kuultavissa kaikki ne tunnusmerkit, joista Yö on aina opittu tuntemaan, yhtye kommentoi.

Yö juhlii tänä vuonna 40-vuotista uraansa.

Kappaleen myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle, lasten kaltoinkohtelun katkaisemiseen (LKK).

Yön 40-vuotista uraa juhlistetaan Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 24.3.2023. Lavalle nousevat Yö-yhtye Mikko Kangasjärvi, Ari Toikka, Jari Latomaa, Timo Mynttinen ja Jussi Turpeinen sekä yhtyeessä uran varrella vaikuttaneita muusikoita.

Lauluja tulkitsevat Suvi Teräsniska, Pauli Hanhiniemi, JP Leppäluoto, Jay Lewis ja Herra Ylppö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?