Kuka oikein on Sexmane, joka on nyt kaikkien huulilla? Maxilla, 22, on tausta, josta moni ei tiedä

Sexmanen, oikealta nimeltään Max Senen, tie Suomen musiikkimaailman huipulle on poikkeuksellinen.

6.2. 13:08

Räppäri Sexmane eli Max Sene on yksi Suomen suosituimpia artisteja tällä hetkellä. Hänet palkittiin viime viikolla järjestetyssä Emma-gaalassa vuoden kotimaisena artistina. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.

Siilinjärveltä kotoisin oleva räppäri on lahjakkaasta perheestä. Myös hänen veljensä Isaac Sene ja Adi Sene tekevät musiikkia.

Lue lisää: Yleisö äänesti: Sexmane on vuoden kotimainen artisti – katso tästä kaikki Emma-palkintojen voittajat!

Sexmanen tie Suomen musiikkimaailman huipulle on hyvin erilainen kuin monilla muilla tämän hetken suosituimmilla artisteilla.

Hän julkaisi Sextape-debyyttialbuminsa omakustanteena vuonna 2019. Levy nousi Suomen viralliselle albumilistalle ja pysyi siellä peräti 80 viikkoa. Se on melkoinen saavutus artistilta, jolla ei tuolloin ollut taustallaan levy-yhtiön tukea.

22-vuotias räppäri nousi viime vuonna Spotifyn listauksessa Suomen kuunnelluimmissa artisteissa sijalle seitsemän. Hänen edelleen ylsivät JVG, Gettomasa, Eminem, The Weeknd, Ed Sheeran ja Haloo Helsinki.

Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista 40K, Chillaa veli ja Mama.

Skeittaus ja lumilautailu kiinnostivat Sexmanea nuoruudessa musiikkia enemmän. Hän on kertonut Rumban haastattelussa miettineensä nuorempana tosissaan uraa lumilautailun parissa.

– Ajattelin, että tämä on se, mitä haluan tehdä loppuelämäni, hän kertoi Rumballe 2021.

Lumilautailu kuitenkin jäi, sillä polvi ei kestänyt laskemista.

Sexmane kuvattuna Blockfestin lavalla viime kesänä.

Musiikin pariin hän päätyi isoveljensä Isaac Senen innoittamana. Sexmane on kertonut haastatteluissa uskonnollisesta taustastaan. Heidän perheensä on lestadiolainen ja rapmusiikkiin hän tutustui vasta teini-ikäisenä.

– Kyllähän se [lestadiolaisuus] on näkynyt. Ei siellä kuunnella rytmimusiikkia tai katsota töllöä, Sexmane kertoi Ilta-Sanomille Emma-gaalassa.

Sexmane ja hänen veljensä Isaac Sene ovat kertoneet Helsingin Sanomien haastattelussa heidän äitinsä eronneen sittemmin lestadiolaisyhteisöstä, mutta veljeksillä on hyviä muistoja muun muassa Suviseuroista.

– Suurin osa kavereistamme oli lestadiolaisia. Iskä ei ollut mukana yhteisössä, mutta se ei aiheuttanut ristiriitoja. Äidin lähtö lestadiolaisuudesta oli minulle aluksi iso juttu, olimmehan eläneet liikkeessä koko nuoruutemme. Jatkoin seuroissa käymistä, Sexmane eli Max Sene sanoi HS:n haastattelussa toukokuussa 2022.

– Joskus olisin halunnut mieluummin jäädä kotiin pelaamaan Playstationia, mutta pääasiassa muistoni lestadiolaisuudesta ovat positiivisia. Elämä oli yhteisöllistä. Varsinkin Suviseurat oli minulle ja Maxille tärkeä tapahtuma. Siellä näimme muita nuoria ja keksimme kolttosia, Isaac Sene puolestaan kertoi veljesten taustasta Helsingin Sanomille.

Isaac Sene tuli suurelle yleisölle tutuksi UMK-kilpailusta vuonna 2022. Hän kisasi viisuedustuspaikasta kappaleellaan Kuuma jäbä.

Sexmane kertoi IS:lle Emma-gaalassa, että hänellä on ollut viime vuosina niin paljon työkiireitä, ettei hän ole harmikseen ehtinyt käymään Suviseuroilla.

– On ollut niin paljon keikkaa. Mutta sitten kun ei ole keikkaa, niin koetan päästä. Mielelläni menen Suviseuroihin, räppäri kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?