JVG:n Jare soitti hämmentävän puhelun pankkiin ja käveli pian konttorista ulos 25 000 euron kanssa – sitten kaikki meni pieleen

Jare Brand paljastaa Aki Linnanahde Talk Show’ssa, että rahat, joita JVG heitteli Voitolla yöhön -kappaleensa musiikkivideolla pitkin Kampin kauppakeskusta olivat peräisin hänen henkilökohtaiselta tililtään.

14.4.2022 9:19

Rapduo JVG:n Jare Brand vieraili Aki Linnanahde Talk Show’n tuoreessa jaksossa kertomassa yhtyeen menestyksestä ja alkuvuosista.

Brand kertoo, että bändi halusi tehdä alusta asti isosti asioita ja se näkyi myös musiikkivideoissa. Hän muistelee, että Voitolla yöhön -videon kuvausten kanssa kävi erikoinen kömmähdys.

Videolla JVG lahjoittaa käteistä rahaa nuorille, ostaa ihmisille televisioita ja heittää setelitukkuja muun muassa Helsingissä sijaitsevassa kauppakeskus Kampissa ihmisten niskaan.

Inspiraation tuhlailevaan videoonsa bändi sai Blink 182 -yhtyeen videolta. Jare Brand kertoo, että JVG:n musiikkivideon sponsoriksi piti tulla suuri uhkapeliyhtiö, joka mahdollisti ison rahamäärän käytön. Ensin Brandin oli kuitenkin hankittava rahat videolle itse ja hän soitti pankkiinsa.

– Koodaan silloin Nordeaan, että hei voisinko tulla ylihuomenna nostamaan 25 000 käteistä. Se Nordean mamma on, että ”joo, tota, että... no mä soitan sulle takaisin”. Sitten se oli, että ”joo joo tuu vaan, minkäslaista seteliä laitetaan?”, Brand kertoo Aki Linnanahteen podcastissa.

Pian räppäri oli jo matkalla nostamaan pankista elämänsä suurinta rahasummaa.

– Kävelin tohon Manskun Nordeaan ja paan kirjekuoren reppuun ja dallaan kuumotuksissa tuolla. Eikä ole ollut varmaan tähän päivään mennessäkään sellaista tukkua käteistä, hän muistelee.

Brand nosti rahat omalta henkilökohtaiselta tililtään, sillä sponsori oli luvannut maksaa ne takaisin. JVG oli jo niittänyt mainetta Häissä-hitillään ja noussut ihmisten tietoisuuteen, mutta summa oli tuoreelle rapduolle silti valtava.

– Sitten se video kuvataan ja rahat on käytetty. Oisko siitä viisi tonnia ehkä jäänyt.

Brandin mukaan videon kuvaukset sujuivat hyvin. Hän ja VilleGalle tuhlasivat rahoja parhaansa mukaan. Rahaa heitettiin kuvauksissa kirjaimellisesti taivaan tuuliin, levykauppa ostettiin tyhjäksi suomiräppilevyistä ja muuta hetken mielijohteesta tehtyä.

Kuvausten jälkeen tuli kuitenkin ongelmia. Videolla piti esiintyä jääkiekkolegenda Esa Tikkanen, mutta häntä ei kuitenkaan ollut mukana ja sponsori pudotti pommin nähtyään ensimmäisen version rapduon uudesta videosta.

– Sponsori olikin silleen, että ei me ollakaan tässä messissä… Fuck. Rahat on heitetty jo menee, Brand kertoo.

Brand säikähti pahasti, vaikka videosta tuli lopulta hänen mukaansa hienompi niin, ettei se ollut rahapeliyhtiön sponsoroima. Rahat olivat kuitenkin iso ongelma, sillä Brandin oli saatava valtava summa takaisin jostakin.

Yhtyeen levy-yhtiö tuli onneksi vastaan ja maksoi summan takaisin Brandille.

– Ei ne sitten jäänyt ihan mun omalle kontolle, hän kertoo Aki Linnanahteelle.

– Jälkeenpäin kelattuna se on ihan siistiä. Siinä oltiin hetki, että fuck, ei tän näin pitänyt mennä.

25 000 euroa oli valtava budjetti suht tuoreen yhtyeen musiikkivideolle, sillä yleensä suomalaisartistit maksavat Brandin mukaan videoistaan noin 2 000–10 000 euroa.

Voitolla yöhön ei lopulta jäänyt JVG:n kalleimmaksi musiikkivideoksi, sillä Brandin mukaan suurin budjetti on ollut yhtyeen Frisbee-videolla. Kilpa-autoilun maailmaan sukeltavalla videolla nähdään formulatähti Mika Häkkinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?