Spotify poisti shuffle-painikkeen Adelen albumista - Musiikki - Ilta-Sanomat

Adele esitti tarkan vaatimuksen uutuusalbumilleen – Spotify oli heti juonessa mukana

Adele laittoi shuffle-napin pannaan.

Adelen levyn biisit tulisi kuunnella järjestyksessä, eikä hyppiä miten sattuu kappaleesta toiseen.

22.11. 20:33

Adele on tarkka taiteestaan. Laulaja haluaa, että fanit kuuntelevat hänen levynsä biisit juuri siinä järjestyksessä, kuten ne on albumilla julkaistu. Adele sai myös suoratoistojätti Spotifyn mukaan kampanjaansa.

Laulajan neljäs studioalbumi, 30, julkaistiin pari päivää sitten. Mikäli levyn laittaa soimaan Spotifyn kautta, satunnaistoistonappi ei ole enää oletusvaihtoehtona.

– Tämä oli ainoa toiveeni alati muotoaan muuttavalle musiikkiteollisuudelle, Adele kirjoittaa Twitterissä.

– Emme luo albumeja ja mieti niiden biisijärjestystä turhan takia. Taiteemme kertoo aina jonkin tarinan, ja se tarina pitäisi kuunnella siten kuin me olemme sen tarkoittaneet. Kiitos Spotify, että te kuuntelitte toivettani.

Spotify todellakin kuunteli.

– Mitä tahansa sinun vuoksesi, Spotifyltä vastattiin Adelen twiittiin.

Spotify tiedotti pian Adelen twiitin jälkeen muutoksesta palvelussaan: satunnaistoiston sijaan albumeita kuunnellaan oletusarvoisesti levyjen biisijärjestyksessä ensimmäisestä viimeiseen.

Sen sijaan artistien koko tuotantoa kuunnellessa oletuksena on yhä satunnaisjärjestys. Satunnaistoiston saa edelleen aktivoitua manuaalisesti myös albumien kohdalla.

ADELE on uransa alusta lähtien tullut tunnetuksi siitä, että hän vaalii huolellisesti yksityiselämäänsä. Laulaja on kertonut kärsivänsä esiintymispelosta ja vihaavansa julkisuutta.

Uusi albumi kertoo kuitenkin avoimesti laulajan paranemisprosessista sen jälkeen, kun hän erosi puolisostaan Simon Koneckista kolme vuotta sitten.

Adele sanoi kokeneensa eroamisen todella nöyryyttäväksi. Hänestä tuntui siltä, että hän ei kunnioittanut avioliittoa käsitteenä tarpeeksi.

Laulaja kertoi myös saaneensa ”kauhistuttavia paniikkikohtauksia” eroa seuranneiden kahden vuoden aikana, jolloin hän aloitti kovan treenaamisen ja laihtui lopulta yli 45 kiloa.

Adele tapasi Koneckin vuonna 2011. He saivat lapsen yhdessä vuonna 2012. Laulaja kutsui Koneckia aviopuolisokseen Grammy-gaalassa kiitospuheessa vuonna 2017. Sen jälkeen hän myönsi julkisuudessa, että he menivät naimisiin salaisessa seremoniassa vuonna 2016 viiden vuoden seurustelun jälkeen.

Liitto mureni pian. Adele ja Konecki muuttivat erilleen loppuvuodesta 2018. Avioerostaan he ilmoittivat huhtikuussa 2019.

Kun Adelelta kysyttiin, miksi hän paljastaa nyt niin paljon yksityisyyttään uuden albuminsa sanoituksissa, Adele selitti, että hän haluaa auttaa samojen asioiden kanssa kamppailevia ihmisiä.

– Musiikki on auttanut minua monissa tilanteissa ja haluaisin tehdä saman palveluksen muille ihmisille. Jotta he muistaisivat, että eivät ole yksin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?