Miten käy ZZ Topin? Billy Gibbonsilta paljonpuhuva viesti faneille - Musiikki - Ilta-Sanomat

Miten käy ZZ Topin? Billy Gibbonsilta paljonpuhuva viesti faneille

ZZ Topin basisti Dusty Hill menehtyi keskiviikkona 72-vuotiaana.

Dusty Hill menehtyi kotonaan Texasissa 72-vuotiaana.

30.7. 22:34

Legendaarinen rockyhtye ZZ Top tiedotti keskiviikkona suru-uutisen, että basisti Joseph Michael ”Dusty” Hill on kuollut. Yhtyeen mukaan 72-vuotias Dusty Hill menehtyi nukkuessaan kotonaan Texasissa.

Dusty Hill soitti 1969 perustetussa texasilaisessa bluesrockyhtyeessä yli 50 vuotta. Yhtyeeseen jäivät jäljelle Frank Beard ja Billy Gibbons.

Fanit ovat olleet surun murtamia yhden partasuun poismenosta sekä huolissaan legendaarisen yhtyeen jatkosta. Nyt yhdysvaltalainen radiopersoona Eddie Trunk on välittänyt laulaja-kitaristi Billy Gibbonsin viestin yhtyeen faneille. Trunk kertoi Twitterissä saaneensa Gibbonsilta viestin, jossa vihjailtiin yhtyeen tulevaisuudesta.

– Sain juuri Billy Gibbonsilta tekstiviestin, joka liittyy Dusty Hillin poismenoon. Billyn mukaan tämä on ok jakaa faneille: ”Kuten Dusty sanoi ennen lähtöään, ’antakaa show’n jatkua’. Pääsemme tästä yli ja kunnioitamme hänen toiveitaan”.

Radiojuontaja jakoi myös toisen Gibbonsin viestin, jonka mukaan Hill olisi tarttunut hänen käsivarteensa ja sanonut painokkaasti, että yhtyeen tulisi antaa mahdollisuus Elwood Francisille, joka tuurasi basistia yhtyeen viimeisimmällä keikalla.

Kitarateknikko Elwood Francis soitti yhtyeen konsertissa viime lauantaina, kun Dusty Hill ei päässyt mukaan. Tuolloin syyksi kerrottiin, että basisti oli toipumassa lonkkavammastaan.

ZZ Top ei ole tiedottanut virallisesti jatkostaan.

Lue lisää: Legendaarisen ZZ Topin basisti Dusty Hill on kuollut

ZZ Top on on esiintynyt useamman kerran myös Suomessa. Kuvassa bändi Helsingissä vuonna 2014.

ZZ Top on myynyt useita kymmeniä miljoonia levyjä maailmanlaajuisesti. ZZ Topin vuonna 1983 julkaistu albumi Eliminator nosti kulttisuositun rockyhtyeen myös pop-hittejä kuluttavan maailman tietoon. Eliminatoria myytiin pelkästään Yhdysvalloissa nopeasti kymmenen miljoonaa kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?