Kansas-yhtyeen perustajajäsen Robby Steinhardt on kuollut – vaimo kertoo muusikon viimeisistä minuuteista liikuttavassa päivityksessä

Robby Steinhardt oli kuollessaa 71-vuotias.

Robby Steinhardt tuli tunnetuksi Kansas-yhtyeen viulusti-laulajana.

20.7.2021 8:50

Yhdysvaltalaisyhtye Kansasin perustajajäsen Robby Steinhardt kuoli lauantaina 17. heinäkuuta Floridan Tampassa. Hän menehtyi akuuttiin haimatulehdukseen 71-vuotiaana.

Viulisti-laulajan vaimo Cindy Steinhardt jakoi suru-uutisen omalla Facebook-tilillään. Koskettavasta päivityksestä selviää, että yhdysvaltalaismuusikko päätyi akuutin haimatulehduksen vuoksi sairaalaan ensimmäisen kerran jo toukokuun puolivälissä.

Vaikka Robby Steinhardtin tila oli tuolloin hyvin vakava, hänet onnistuttiin pelastamaan ja hänen vointinsa lähti kohenemaan vähitellen. Kuolinpäivänään Steinhardt siirrettiin sairaalahoidosta kuntoutukseen. Siellä hänen vointinsa romahti äkillisesti uudelleen.

Cindy Steinhardtin päivityksen mukaan muusikon tila onnistuttiin vakauttamaan, ja hän kuoli rauhassa vaimonsa syliin.

– Kun saavuin paikalle, hän (Robby) otti minut vastaan hymyillen, avosylin ja suudelmin. Hänen tyttärensä Becky soitti. Heidän viimeinen keskustelunsa oli kaunis ja onnellinen. Kuusi minuuttia myöhemmin hän menehtyi käsivarsilleni, Cindy Steinhardt kirjoittaa päivityksessään.

Robbie Steinhardt (toinen oikealta) kuvattuna yhdessä Kansas-yhtyeen rumpalin Phil Ehartin (toinen vasemmalta) vuonna 2015.

Pitkähkön julkaisun loppupuolella Cindy Steinhardt kertoo miehensä äänittäneen ensimmäisen sooloalbuminsa juuri ennen kuolemaansa. Elokuussa Robby Steinhardtin oli tarkoitus startata kiertueelle sen tiimoilta.

– Robby odotti innolla, että pääsisi jälleen tekemään lavalle sitä, mitä eniten rakasti.

Päivityksen lopuksi Cindy Steinhardt toivoo yksityisyyttä, jotta perhe saa käsitellä suru-uutista rauhassa.

– Olen aina yrittänyt jakaa elämämme kanssanne, mutta nyt pyydän teitä kunnioittamaan tätä raskasta suruaikaa. Kannustan teitä jakamaan tarinoita ja kuvia Robbysta hänen omalla sivullaan. Olen vain pahoillani siitä, etten pysty jakamaan julkaisuja hänen kanssaan ja näyttämään hänelle, paljonko häntä rakastetaan.

Robbie Steinhardt oli yksi vuonna 1973 perustetun yhdysvaltalaisyhtye Kansasin alkuperäisistä jäsenistä. Hän toimi progressiivista rockia soittavan kokoonpanon viulustina sekä jakoi lauluosuudet yhdessä Steve Walshin kanssa. Steinhardt jätti yhtyeen vuonna 1982, mutta palasi siihen vielä vuosina 1997–2006.

Myös Steinhardtin entiset bänditoverit muistelivat edesmennyttä viulusti-laulajaa Kansasin Facebook-tilillä.

– Robby kulkee aina mukana sielussamme, mielessämme ja musiikissamme. Voimme muistella sydämellisesti sitä, mitä hän toi meille bänditovereille, faneille sekä Kansasin äänelle. Rakastamme ja kaipaamme häntä aina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?