Bay City Rollers -yhtyeen laulaja Les McKeown, 65, on kuollut - Musiikki - Ilta-Sanomat

Bay City Rollers -yhtyeen laulaja Les McKeown, 65, on kuollut

Muusikko nukkui pois kotonaan tiistaina 20. huhtikuuta. Laulajan läheisten mukaan kuolema tuli yllätyksenä.

McKeown oli kuollessaan 65-vuotias.­

22.4. 19:36

Skotlantilaisyhtye Bay City Rollersin laulaja Les McKeown on kuollut, uutisoi muun muassa Daily Mail. McKeownin läheiset tiedottivat laulajan poismenosta sosiaalisen median välityksellä. Hän oli kuollessaan 65-vuotias.

McKeownin perheenjäsenet julkaisivat asiasta koskettavan tiedotteen Facebookissa.

– Syvän surun keskellä ilmoitamme, että rakastettu aviomies ja isä, Leslie Richard McKeown, on kuollut, päivityksessä todettiin.

– Leslie kuoli yllättäen kotonaan tiistaina 20. huhtikuuta. Teemme parhaillaan hautajaisjärjestelyjä ja toivomme yksityisyyttä tämän shokeeraavan menetyksen jälkeen. Kiitos, kirjoitus jatkui.

Yhtye kiersi myös Japanissa 1970-luvulla.­

Bay City Rollers esiintyi vuosien varrella useammalla eri kokoonpanolla.­

Bay City Rollersin perusti Alan Longmuir yhdessä nuoremman Derek-veljensä kanssa 1960-luvun lopussa. The Saxons -nimellä aluksi tunnettuun yhtyeeseen kuului myös Longmuirien koulukaveri, laulaja Gordon ”Nobby” Clark.

Sittemmin yhtyeen kokoonpano on kuitenkin vaihdellut paljon. Yhtyeen klassiseen kokoonpanoon kuuluvat Longmuirien ja McKeownin ohella kitaristi Stuart Wood ja kitaristi Eric Faulkner.

Bändin huippusuosio ajoittuu 1970-luvun puoliväliin. Yhtyeen hitteihin kuuluvat muun muassa kappaleet Remember (Sha La La La), cover-versio The Fours Seasonsin kappaleesta Bye, Bye, Baby ja Give A Little Love.

Bay City Rollers esiintyi klassisella kokoonpanolla Suomessa vuosina 1975, 1976 ja 1978. Yhtye nähtiin Suomessa myös vuonna 1991.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?