Provinssi, Tuska ja Ilosaarirock on peruttu

Kolme suurta festivaalia on ilmoittanut perjantaina festivaalien perumisesta.

Festarikansaa vuoden 2017 Provinssirockissa Ultra Bran keikalla.

16.4.2021 10:39

Perjantaina kolme suurta festivaalia on tiedottanut peruuttavansa tapahtumansa tulevalta kesältä. Festivaalit ovat Provinssi, Tuska ja Ilosaari.

Provinssi

Provinssi tiedottaa, ettei festivaalia järjestetä tulevana kesän vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävä festivaali pidetään seuraavan kerran 30.6.–2.7.2022. Festivaalin esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Festivaali tiedottaa, että neuvottelut useiden artistiorganisaatioiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Vuodelle 2020 tai 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Provinssissa.

Lipun voi päivittää tai vaihtaa toiseen lippuun. Lippu on myös mahdollista palauttaa 16.6.2021 mennessä siihen lippukauppaan, josta lippu on ostettu.

Vuoden 2020 tai 2021 festivaalilipulla kesällä 2022 osallistuvat saavat muun muassa erikoisrannekkeen, jolla voi lunastaa Provinssi-viikonlopun aikana erilaisia rahanarvoisia etuja. Eduista tiedotetaan lähempänä kesän 2022 festivaalia.

Tiedotteessaan Provinssin järjestäjät kiittävät ihmisiä valtavasta määrästä kannustavia viestejä, joiden kerrotaan antaneen voimaa poikkeuksellisten kriisiaikojen keskellä.

Tuska

Tuska ilmoitti, että kesän festivaali perutaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia. Seuraava Tuska järjestetään 1.–3.7.2022 Helsingin Suvilahdessa.

– Tuskan järjestämiselle ei vallitsevassa tilanteessa valitettavasti ole edellytyksiä. Meillä, yleisöllä ja artisteilla on tietyt odotukset tapahtumaa kohtaan, eikä niitä voida tässä tilanteessa toimittaa. Peli on pakko viheltää tässä kohtaa poikki ja siirtää katse kohti moshpit-kesää -22, festivaalijohtaja Eeka Mäkynen sanoo Tuskan tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että vuoden 2022 Tuskan ohjelmasuunnittelu on jo aloitettu.

– Pyrimme kertomaan esiintyjistä lisää mahdollisimman pian. Artistien halukkuus palata lavoille on ennennäkemättömällä tasolla, joten uskon ohjelman muodostuvan hyvin kiinnostavaksi, promoottori Jouni Markkanen toteaa tiedotteessa.

Vuoden 2020 ja 2021 Tuska-festivaalille ostetut liput kelpaavat sellaisenaan vuoden 2022 Tuskaan. Lipun voi halutessaan myös palauttaa ostopaikkaan 31.8.2021 mennessä. Lippukaupat ovat sähköpostitse yhteydessä lipun ostaneisiin asiakkaisiin mahdollisimman pian.

Ilosaarirock

Ilosaarirock ilmoitti, ettei festivaalia järjestetä vuonna 2021.

– Jatkuvasti muuttuvan ja yhä epävarman koronatilanteen vuoksi joudumme perumaan vuoden 2021 Ilosaarirock-festivaalin. Päätös on tehty raskain sydämin, Ilosaarirock tiedottaa.

Festivaali järjestetään seuraavan kerran 15.7.–17.7.2022.

– Perumalla tämän vuoden festivaalin takaamme Ilosaarirockin tulevaisuuden, Ilosaarirockin tiedotteessa todetaan.

Vuosille 2020 sekä 2021 ostetut liput käyvät ensi vuoden Ilosaarirockissa sellaisenaan. Vuoden 2020 tai 2021 liput voi myös palauttaa 16.7.2021 mennessä.

Myös Ruisrock ilmoitti perumisesta

Torstaina myös Ruisrock ilmoitti, ettei festivaalin tuotantoa on mahdotonta edistää, kun täyttä varmuutta järjestämisedellytyksistä ei ole. Siksi peruminen on järjestäjien mukaan ainoa mahdollinen ratkaisu.

– Suurin toiveemme kuluneen vuoden aikana on ollut, että pääsisimme järjestämään taas Ruisrockin. Yleisön, esiintyjien ja meidän kaikkien kaipuu festareille on ollut käsin kosketeltavaa, ja teimme kaikkemme, että olisimme voineet järjestää raskaan vuoden jälkeen juhlat Ruissalossa, Ruisrock tiedotti torstaina.

    Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

    Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?