Jare Tiihonen kertoi radiossa liikuttuneensa suosikki­artistinsa kuolemasta – mieleen muistui unohtumaton tilanne lukioajoilta - Musiikki - Ilta-Sanomat

Jare Tiihonen kertoi radiossa liikuttuneensa suosikki­artistinsa kuolemasta – mieleen muistui unohtumaton tilanne lukioajoilta

Jare Tiihonen muisteli tunteikkaasti amerikkalaisräppäri DMX:ää Basson haastattelussa.

Jare Tiihonen on nykyään vain harvakseltaan julkisuudessa.­

15.4. 23:00

Räppärit Brädi ja Tuomas Kauhanen aloittivat hiljattain Basso-radiokanavalla oman Blueprint-nimisen jenkkiräpin erikoisohjelman. He omistivat tuoreimman jaksonsa viime perjantaina menehtyneelle amerikkalaisräppäri DMX:lle eli Earl Simmonsille.

Torstai-illan lähetyksessä Brädi ja Tuomas Kauhanen soittivat DMX:n faniksi tunnustautuneelle Jare Tiihoselle. Tiihonen kertoi liikuttuneensa kyyneliin suosikkiartistinsa poismenosta.

– Se kolahti aika kovaa. Kun kuolinuutisen jälkeen pistin heti Ruff Ryders' Anthemin soimaan, niin kyllä tuli kyynel silmään, Tiihonen kertoi lähetyksessä.

Cheekinä artistiuransa lopettanut Tiihonen kertoi saaneensa häneltä inspiraatiota ja innostui muistelemaan oman uransa alkutaipaletta.

– Varmaan siinä oli niin paljon nuoruutta niissä DMX:n ensimmäisissä levyissä. Ne olivat osa sitä tiettyä aikaa. Mulla eniten kuunneltu albumi oli DMX:n ensimmäinen It's Dark and Hell Is Hot -levy.

– Ja kaikki se vaikutin, miten itse alkoi tekemään musaa ja mistä sitä inspiraatiota haki. Tuli olo, että olenko mä jopa DMX:lle velkaa siitä, että oma musajuttu lähti etenemään ja löysin jonkinlaisen kiinnepisteen.

Räppäri DMX kuoli perjantaina 9. huhtikuuta 50-vuotiaana. Simmons joutui pitkäperjantaina sairaalaan yliannostuksen ja sitä seuranneen sydänkohtauksen vuoksi. Hän oli siitä lähtien kuolemaansa saakka koomassa.

DMX:n musiikki oli suosittua myös Suomessa erityisesti vuosituhannen vaihteessa. Hänen suurimpien hittiensä joukkoon kuuluvat kappaleet kuten Party Up (Up In Here) ja X Gon' Give It To Ya.­

Lähetyksen lopuksi Tiihonen kertoi toivebiisinsä yhteydessä muiston lukioajoilta, joka liittyi vahvasti menehtyneeseen artistiin.

– Olin lukion ensimmäisellä luokalla ilmaisutaidon kurssilla, jossa piti alkuun esitellä itsensä. Siinä sai käyttää kaikenlaisia keinoja, mutta mä kaivoin kaikki kuvat meidän kaveriporukka BWS:stä, ja laitoin ne isoihin kartonkikehyksiin. Ripustin ne koulun seinälle ja laitoin Ruff Ryders' Anthemin kovalla soimaan. Sanoin, että ”tää on meitsi” ja ”katsokaa kuvat”.

– Se oli kyllä kaikista yksinkertaisin esitys. En itse puhunut mitään, vaan annoin Ruff Ryders' Anthemin soida ja jengi sai kattoa kavereiden kuvia, ex-räppäri naurahti.

Tiihonen kuului nuoruudessaan Lahden kaduilla hengailevaan BWS-jengiin eli Boys With Style. Nuorukaiset pukeutuivat hiphop-tyylille uskollisina roikkuviin housuihin ja huppareihin.

Cheekiä kuunnellaan yhä aktiivisesti Spotifyssa.­

Lähetyksessä Tiihonen kertoi myös kuulumisistaan.

– Tässä on ollut leppoisaa ja hyvää fiilistä. Proggiksia tässä hinkkaillaan ja muuten chillaillaan. Pientä puuhastelua, Tiihonen selvitti.

Tiihonen lopetti uransa Cheekinä jäähyväiskonserteissa elokuussa 2018. Cheekin eläköitymisen jälkeen Tiihonen on keskittynyt työskentelemään levy-yhtiössään Liiga Musicissa ja työllistänyt itsensä muun muassa puhujakeikoilla sekä kiinteistö- ja yökerhobisneksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?