Yllätyskonsertit areenoilla! Jussi Hakulinen jättää Yö-hiteilleen isot jäähyväiset

Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -kiertue huipentuu lokakuussa Helsingin Hartwall-areenalle.

Jussi Hakulinen toivoo, että syksylle suunnitellut konsertit saadaan pidettyä.

5.3.2021 10:30

Vielä kerran Yön kimppuun!

Se on Yö-yhtyeen perustajajäsenen, Jussi Hakulisen, 56, suunnitelma ensi syksyksi. Hän lähtee keulakuvaksi Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -kiertueelle.

Hakulisen Yölle säveltämiin ja sanoittamiin kappaleisiin keskittyvät konsertit järjestään 4. syyskuuta Tampereen TähtiAreenassa, 24. syyskuuta Rovaniemen Lappi Areenassa ja 8. lokakuuta Helsingin Hartwall-areenassa.

– Toivotaan, että syksyllä jo päästään nuo keikat tekemään, Hakulinen sanoo IS:lle viitaten koronapandemian kukistamiseksi annettuihin kokoontumisrajoituksiin, jotka estävät konserttien järjestämisen toistaiseksi.

Keikat ovat kunnianosoitus Yölle, jonka perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta – sekä kaksi vuotta sitten kuolleelle Olli Lindholmille, Yön pidetylle solistille, jonka kanssa Hakulinen bändin perusti.

Keikat ovat kunnianosoitus kaksi vuotta sitten kuolleelle Olli Lindholmille ja tänä vuonna 40 vuotta täyttävälle Yö-yhtyeelle.

Samalla keikat pistävät pisteen Hakulisen ja Yö-hittien suhteelle: tämä on viimeinen kerta, kun hän lähtee esittämään pelkästään Yön materiaalia. Hänen kirjoittamiaan Yö-klassikkoja ovat muun muassa Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen.

– Nyt on mielestäni aika laittaa homma pakettiin, kun alkuperäisiä soittajia ei ole yhtään mukana, ja Olli Lindholmin poismeno vaikuttaa tähän asiaan tietenkin", Jussi Hakulinen kertoo.

Jussi Hakulinen kertoo bändin treenavan tällä hetkellä keikkoja varten.

Hakulinen kokosi kaksi vuotta sitten bändin Yö-revisited -keikoille, mutta harmittelee nyt, että tuo bändi ei treenannut keikoille kunnolla.

– Homma jäi jotenkin keskeneräiseksi Yö revisited -keikalla syyskuussa 2019, ja halusin lopettaa homman näin. Kiertueen nimi 'Viimeinen varietee' kuvaa tilannetta hyvin, ja tämän jälkeen biisit jäävät elämään omaa elämäänsä, Hakulinen kertoo.

Ja nyt bändi treenaa?

– Todellakin treenaa.

Kiertueella on mukana myös vierailijoita. Hartwall-areenassa Hakulisen kanssa solistivastuun jakavat Pate Mustajärvi, Herra Ylppö, Vesku Jokinen ja Pauli Hanhiniemi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?