Leski paljastaa: Alexi Laihon kuolinsyy selvisi

Alexi Laihon ensimmäinen vaimo Kimberly Goss kertoi Instagram-tilillään saaneensa Laihon ruuminavauskertomuksen, josta selviää kitaristin kuolinsyy.

5.3.2021 7:32

Alexi Laihon ensimmäinen vaimo ja laillinen leski Kimberly Goss kertoo Instagramissa saaneensa joulukuussa kuolleen kitaristin ruumiinavauskertomuksen torstaina.

Gossin mukaan Laihon, 41, kuolinsyy oli alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen.

– Lisäksi hänen elimistöstään löytyi särkylääkkeitä, opioideja ja unilääkkeitä, Goss kertoo.

Gossin mukaan Laihon kuolema olisi ollut estettävissä. Hän vetoaa päivityksessään kaikkiin päihderiippuvaisiin, että nämä hakisivat itselleen apua.

– Teidän ei tarvitse kokea tätä samaa kohtaloa. Jos ihmiset yrittävät auttaa, muistakaa, että he tekevät sen rakkaudesta ja huolesta. Älkää työntäkö heitä pois, Goss kirjoittaa.

Goss kertoo, että on aikeissa perustaa Suomeen säätiön tai hyväntekeväisyysjärjestön, jonka kautta auttaa päihderiippuvuuden kanssa kamppailevia.

– En halua, että hän kuoli turhaan. Jos hänen tarinansa voi pelastaa edes yhden ihmishengen, niin tästä hirveästä menetyksestä voi seurata jotain hyvää, Goss sanoo.

Kimberly Goss oli Alexi Laihon ensimmäinen vaimo, jonka kanssa hän ei koskaan virallisesti eronnut.

Children of Bodomin laulaja-kitaristina ja keulamiehenä tunnetuksi tullut Alexi Laiho kuoli 29. joulukuuta Helsingissä. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Laiho ja Goss avioituivat 1. helmikuuta 2002. Virallisista asiakirjoista selviää, että Laihon ja Gossin avioliitto oli katkeamaisillaan melko pian, vain noin kahdeksan kuukautta häiden jälkeen: Alexi Laiho haki avioeroa yksin marraskuussa 2002.

Hän veti hakemuksen kuitenkin nopeasti pois. Avioerolle ei ehditty antaa harkinta-aikaa, vaan se oli vasta tiedonantovaiheessa Gossin suuntaan.

Päätös perutusta avioerohakemuksesta on kirjattu Helsingin käräjäoikeuteen maaliskuussa 2003. Tätä myöhempiä avioerohakemuksia ei Alexi Laiholla ole. Avioliitto oli siis voimassa Laihon kuollessa joulukuun lopussa.

Laiho ja Goss jatkoivat seurusteluaan vielä avioerohakemuksen jälkeenkin, mutta ennen pitkää liitto hiipui ystävyydeksi. Laihon lähipiiri on vahvistanut, että Laiho ja Goss viestittelivät säännöllisesti Laihon kuolemaan saakka.

Laiho eli viimeiset vuotensa australialaisen Kelli Wright-Laihon ja tämän tyttären kanssa. Pariskunta järjesti häätilaisuuden joulukuussa 2017, mutta he eivät kuitenkaan menneet virallisesti naimisiin. Syynä tähän oli, että Laiho oli edelleen naimisissa ensimmäisen vaimonsa Kimberly Gossin kanssa.

Wright-Laiho kertoi asian tultua julki, että hän oli tietoinen Laihon olevan edelleen naimisissa. Hänen mukaansa Laihon oli tarkoitus hoitaa ero, mutta syystä tai toisesta hän ei koskaan tehnyt sitä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?